Haberler

Gündem Özeti / 14 Eylül 2011

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ve beraberindeki heyeti, Tarabya Köşkü'nde kabul edecek. (İstanbul/14.30)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, valiliği ziyaret edecek, havalimanı ve yapımı tamamlanan tesislerin ortak açılış törenine katılacak.

Erdoğan'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da eşlik edecek.

(Adıyaman/15.00/16.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile Başkent Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören eski bakanlardan Ali Rıza Uzuner'i ziyaret edecek. (Ankara/11.00)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları kapsamında, "Kardeşlik Mitingi"ne katılacak. (Elazığ/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şeker pancarı alımı kampanyası açılışına, toplu açılış ve temel atma törenine katılacak, AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanlığını ziyaret edecek. (Yozgat/10.00-12.30)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'ı Ortaköy Ofis'te kabul edecek, AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen 11. Bölge Toplantısı'na katılacak. (İstanbul/12.30/15.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Özel Açı Koleji Ortaokulu'nun açılış törenine katılacak.

(Trabzon/15.00)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Merzifon Belediyesini ziyaret ederek, olimpik yüzme havuzu ve sentetik çim saha açılışı ile geçlik merkezi temel atma törenine katılacak. (Amasya/15.00-17.00)

5- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin Kars-Ardahan-Iğdır Teşkilat İçi Eğitim Programı'na katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak. (Kars/11.30-17.00)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen 11. Bölge Toplantısı'na iştirak edecek. (İstanbul/10.30)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin İstanbul il başkanlığınca Sarıkamış ilçesinde düzenlenen teşkilat içi eğitim programının açılışına katılacak. (Kars/10.30)

8- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Yeni Toplumcu Belediyecilik Sempozyumu'na katılacak. (Ankara/09.30)

9- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin il başkanlığının CHP'nin 90. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katılacak. (İzmir/14.00)

10- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Şeker-İş Sendikası'nın 20. Olağan Genel Kurulu'nda bulunacak. (Ankara/09.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları, Şam'ın banliyölerine düzenlenen kimyasal silah saldırısı ile muhtemel askeri müdahaleye ilişkin tartışmalar ve yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılar ile anayasa çalışmaları çerçevesinde oluşturulan komitenin faaliyetleri izleniyor.

Devrik lider Hüsnü Mübarek'in oğulları Ala ve Cemal'in yanı sıra eski İçişleri Bakanı Habib El Adili'nin  25 Ocak 2011 devriminde barışçıl göstericileri öldürmek ve kamu malına zarar vermek suçlamasıyla yargılandıkları davanın 7. duruşması takip edilecek. (Kahire/İskenderiye/Süveyş)

3- Ürdün Kralı Abdullah'ın Çin ziyareti başlıyor. (Amman)

GÜNCEL

1-  Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çin'deki temasları kapsamında Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nin başkenti Yinçuan'da basın toplantısı düzenleyecek.

Görmez, Ningşia İslam Akademsi'nde Kur'an-ı Kerim ziyafeti programına katılarak Çin'deki temaslarını tamamlayacak. (Yinçuan)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasına Kayseri Erciyesspor-Akhisar Belediyespor, Trabzonspor-Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor-Çaykur Rizespor maçlarıyla devam edilecek. (Kayseri/18.00/Trabzon-Gaziantep/20.30)

PTT 1. Lig'de 4. hafta 6 maçla başlayacak. (17.00/20.00)

Spor Toto 2. Lig'in 2. haftası Kırmızı Grup'ta oynanacak Altınordu-Ofspor maçıyla başlayacak. (İzmir/16.00)

2- Motosiklette FIM Superbike ve Supersport Dünya Şampiyonası'nın 11. ayak yarışları öncesi Intercity İstanbul Park'ta sıralama turları yapılacak. (İstanbul/14.00-15.05)

3- Slovenya'da gerçekleştirilen Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ikinci tur F Grubu'nda Hırvatistan-İtalya, İspanya-Finlandiya, Yunanistan-Slovenya maçlarıyla devam edilecek. (Ljubljana/15.30-18.45-22.00)

4- İsviçre ve Almanya'da ortaklaşa düzenlenen Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası, Almanya'da yapılacak üçüncülük ve final maçlarıyla sona erecek.

Rusya ile Almanya finalde, Sırbistan ve Belçika ise üçüncülük maçında mücadele edecek. (Berlin/21.00-18.00)

5- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun ilk hafta maçları yapılacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Ak Parti Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title