Haberler

Gündem Özeti / 12 Mart 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mahalle merkezi açılışı ve Seyhan Belediyesi Halk Kart dağıtımına katılacak, Şakir Paşa Spor Kompleksinin açılışında yer alacak, muhtarlarla toplantı yapacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mahalle merkezi açılışı ve Seyhan Belediyesi Halk Kart dağıtımına katılacak, Şakir Paşa Spor Kompleksinin açılışında yer alacak, muhtarlarla toplantı yapacak.

(Adana/15.00/16.00/18.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sancaktepe AK Parti ilçe binası ve seçim koordinasyon merkezi açılışına katılacak, "Ordulular Evet Diyor" etkinliğinde konuşacak, BEMBİRSEN öğretmenler buluşmasına iştirak edecek, "Genç Kürsü" Sancaktepe gençliği ile buluşma etkinliğinde yer alacak.

(İstanbul/15.30/17.30/18.30/19.30)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, partisinin il teşkilatına ziyarette bulunacak, halka hitap edecek.

(Batman/14.00)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisinin il teşkilatı ile toplantı yapacak, Akçakoca'da esnafı ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve ilçe teşkilatıyla bir araya gelecek.

(Düzce/12.00-18.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İLDEM Park AVM açılışı ve tapu dağıtım törenine katılacak.

(Kayseri/13.00)

5- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa Rumeli Balkan dernekleri, spor kulüpleri, folklor dernekleri, kanaat önderleri ve muhtarların katılacağı programda konuşacak, Kastamonulular buluşması etkinliği ve Karadenizli Hemşehrilerle Hamsi Günü Festivali'ne katılacak, Gaziosmanpaşa'daki meydan mitinginde halka hitap edecek, meslek gurupları ve kanaat önderleri ile yemekte bir araya gelecek, Başakşehir Gençlik Kolları Genç Kürsü Genç Seçmen Buluşması'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00-19.30)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ümraniye Belediyesini ziyaret edecek, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında fidan dikimi etkinliğine ve fidan dağıtımı törenine katılacak.

(İstanbul/14.00-15.45)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Özhan Sanayi Sitesinde esnafla kahvaltı yapacak, 1. OSB'de brifing alacak, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Zekeriya Bitmez'in evine ziyarette bulunacak, STK temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Malatya/09.00-19.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un da katılımıyla basın mensupları ile kahvaltı yapacak, Denizli AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı ile Türkiye Gençlik Vakfının düzenlediği gençlerle buluşma programına katılacak.

(Denizli/10.00-18.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Arnavutköy'de bölge esnafı ile kahvaltıda bir araya gelecek, kanaat önderlerini ziyaret edecek, Bağcılar'da STK başkanları ve kanaat önderleri ile salon toplantısı yapacak, Adıyaman Vakfı Gençlik Buluşması'na ve Bayburt Kocabayır Derneği'nde toplantıya katılacak.

(İstanbul/10.00-20.00)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Taşocağı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini, Kapıkule Gümrük Kapısını, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, işadamları ile toplantı yapacak.

(Edirne/10.00-15.30)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Arası Otoyol Kesimi açılış törenine katılacak.

(Bursa/16.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Hollanda yönetiminin, Türk Bakanların vatandaşlarla buluşmasını ve diplomatik temsilciliklere ulaşmasını engellemesiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Rotterdam-Amsterdam)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'nın başkenti Berlin'de, "İçimizdeki Kahramanlar 15 Temmuz Gecesini Anlatıyorlar" programına katılacak.

(Berlin)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

5-Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Üniversiteye girişte birinci aşama olan 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı yapılacak.

(10.00)

2- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri törenine katılacak.

(İstanbul/13.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 24. haftaya Atiker Konyaspor-Medipol Başakşehir, Çaykur Rizespor-Antalyaspor, Beşiktaş-Kayserispor maçlarıyla devam edilecek.

(Konya/16.00/Rize/İstanbul/19.00)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 21. haftası Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor Medical Park müsabakalarıyla sürecek.

(İstanbul/16.00/18.30)

3- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 20. haftası Çanakkale Belediyespor-VakıfBank müsabakasıyla tamamlanacak.

(Çanakkale/13.00)

4- Voleybolda Efeler Ligi'nin 20. haftası Maliye Piyango-Ziraat Bankası, Şanlıurfa Memleketspor-Fenerbahçe, Halkbank-Arkas Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Afyon Belediyesi Yüntaş, İnegöl Belediyespor-Galatasaray HDI Sigorta karşılaşmalarıyla başlayacak.

(Ankara/14.00/16.00/Şanlıurfa/14.00/İstanbul/ 17.00/ Bursa/19.00)

5- TFF 1. Lig'in 24. haftasına Bandırmaspor-Elazığspor, Giresunspor-Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu-Altınordu, Adana Demirspor-Manisaspor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Balıkesir/13.00/Giresun/14.00/Mersin/16.00/Adana/18.30)

6- 45. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda sona erecek.

(İstanbul/13.00/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Seyhan Politika Güncel Haberler

title