Haberler

Gündem Özeti / 10 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(Yozgat/11.00)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Valiliği ziyaret edecek, Türk Yıldızları gösterisini izleyecek, Şanlıurfa Kültür ve Turizm Çalıştayı'na katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/12.00-20.00)

3- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi açılışına katılacak.

(İstanbul/14.30)

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başakşehir İlçe Örgütünün dayanışma yemeğine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Kocaeli İl Kongresinde konuşacak.

(Kocaeli/13: 00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AKSEM projesi, Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Sağlık Tesisleri ve Vodafone Arena açılış törenlerine katılacak.

Bozkır, "AB Bakanları Toplantısı"na katılmak üzere Hollanda'ya gidecek.

(İstanbul/13.00-19.30)

2- KKTC'de, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'e vermesinin ardından gelişmeler izleniyor.

(Lefkoşa)

3- Yemen'de, 18 Nisan'da hükümet güçleri ile Husiler arasında Kuveyt'te başlayacak müzakereler öncesinde BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Şeyh Ahmed'in ilan ettiği ateşkesin bugün yürürlüğe girmesi bekleniyor.

(Sana)

4- Suriye'deki iç gelişmeler, rejimin muhaliflere saldırıları, terör örgütü DAEŞ ile çatışmalar ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fransa'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Avrupa açılış programına katılacak.

(Strazburg)

SPOR

1- Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali, İtalya'da üçüncülük ve final maçlarıyla sona erecek.

Organizasyonun finalinde VakıfBank ile ev sahibi Pomi Casalmaggiore, üçüncülük maçında ise Fenerbahçe Grundig ile Rusya temsilcisi Dinamo Kazan karşı karşıya gelecek.

(Montichiari/15.30/18.30)

2- Avrupa Halter Şampiyonası, Norveç'te başlıyor. Türk Milli Takımı'nda kadınlar 48 kiloda Nurcan Taylan ve Sibel Özkan Konak, 53 kiloda Sema Acartürk ve Bediha Tunadağı, erkekler 56 kiloda ise İsmet Algül ve Gökhan Kılıç, ilk gün podyuma çıkacak.

(Forde/10.30)

3- Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasına, Mersin İdmanyurdu-Gençlerbirliği, Kayserispor-Antalyaspor ve Trabzonspor-Medipol Başakşehir maçlarıyla devam edilecek.

(Mersin/13.30/Kayseri/16.00/Trabzon/19.00)

4- Vodafone Arena'nın protokol açılışı yapılacak.

(İstanbul/16.30)

5- Boksta Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri, Samsun'da devam ediyor.

(Samsun/14.00)

6- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 25. haftaya, Rönesans TED Ankara Kolejliler-Beşiktaş Sompo Japan, Galatasaray Odeabank-Banvit, Muratbey Uşak Sportif-Türk Telekom, Torku Konyaspor-Demir İnşaat Büyükçekmece, Anadolu Efes-Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/13.30/İstanbul/15.30/19.30/Uşak/Konya16.00)

7- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde play-off çeyrek final ilk maçlarında Hatay Büyükşehir Belediyespor-Canik Belediyespor ve Mersin Büyükşehir Belediyespor-İstanbul Üniversitesi karşılaşmaları yapılacak.

(Hatay/16.30/Mersin/18.30)

8- PTT 1. Lig'de 28. hafta, Giresunspor-Adana Demirspor ve Göztepe-Karşıyaka maçlarıyla sona erecek.

(Giresun/13.30/İzmir/16.00)

9- Bayanlar Hentbol Süper Lig play-outta Ankara 1910-Sivas Belediyespor ve Osmangazi Belediyespor-Anadolu Üniversitesi maçları yapılacak.

(Ankara/13.00/Bursa/17.00)

10- Moto GP ABD Grand Prix'i yapılacak.

(Teksas/22.00)

11- Spor Toto 2. Lig'de 31. hafta maçları oynanacak.

12- Spor Toto 3. Lig'de 35. hafta maçları yapılacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bekir Bozdağ AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title