Haberler

Gündem Özeti / 10 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Park'ta toplu açılış törenine katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Karadeniz Teknik Üniversitesinin 2014-2015 Akademik Yılının açılış törenine iştirak edecek, Garnizon Komutanlığını ziyaret edecek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve STK temsilcilerinin hazır bulunacağı akşam yemeğine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kendirli beldesinde halka hitap edecek.

(Trabzon/13.30-15.15-16.00-17.00-18.30/Rize/21.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ABD'de, Uluslararası Para Fonu/Dünya Bankası Yıllık Toplantıları'na katılacak.

(Washington)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkandelen'de Tetova Devlet Üniversitesi'nde öğrencilere hitap edecek ve Osmanlı eserlerini gezecek. Buradan Plasnitsa'ya geçecek Kurtulmuş, Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu Tadilatı ve Donanımı Projesi'nin açılışına katılacak. Ustruga'da, restore aşamasındaki Mustafa Kebir Çelebi Camisi'ni gezecek Kurtulmuş, daha sonra Ohri'de Pir Mehmet Hayati Halveti Dergahı ve Camisi'ni ziyaret edecek.

(Makedonya)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendivil ve KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı'yı ayrı ayrı kabul edecek.

Bozkır, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyelerini ziyaret edecek.

(Ankara/10.00-10.30-11.00-12.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediyesi konut teslim törenine katılacak.

(İstanbul/10.00)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile bir araya gelecek. İkili, Fransız işadamlarıyla ekonomik işbirliği ve yatırım olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunacak. Çavuşoğlu ayrıca MÜSİAD Paris bürosunun açılışına katılacak.

(Paris)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kosta Rika Dışişleri Bakanı Manuel Gonzalez Sanz ile görüşecek.

(İstanbul/15.00)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer mühendislik eğitimi almak için Rusya'ya gidecek öğrencileri kabul edecek.

(Ankara/09.00)

8- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Sokak Sağlıklaştırılması Yürüyüşü"ne katılacak, Orta Işık Camisi'nin açılışını yapacak ve burada cuma namazı kılacak. Türk Dünyası Dede Korkut Parkı ve Dede Korkut Anıt Duvarı'nın açılışını yapacak Avcı, daha sonra Rixos Otel'de Eskişehir Basketbol Takımı ile bir araya gelecek.

(Eskişehir/12.00-12.15-13.45-14.30)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, il koordinasyon toplantısı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi akademik eğitim yılı açılışına katılacak, kampüsteki kütüphane, meydan ve saat kulesinin açılışını gerçekleştirecek.

(Afyonkarahisar/10.30-14.30-16.00)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00)

11- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi'nde, çeşitli demokratik kitle örgütü ve siyasi parti başkanlarının da yer alacağı, Kobani'deki son durum ile bunun Türkiye'ye yansımalarının değerlendirileceği basın toplantısına katılacak.

(Ankara/11.30)

12- Güldal Akşit, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığını törenle Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül'e devredecek.

(Ankara/11.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD örgütü hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Tunus'u ziyaret edecek.

(Tunus)

EKONOMİ

1- TÜİK, Ağustos ayına ilişkin sanayi üretim endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Hak-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen, TZOB, TİSK, TESK, Türk-İş ve TOBB başkan ve yöneticileri, TOBB İkiz Kuleler'de ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

SPOR

1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ikinci hafta mücadelesine A, B ve H gruplarındaki 9 karşılaşmayla devam edilecek.

Türkiye, A Grubu'ndaki ikinci maçında, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

(İstanbul/21.45)

2- İtalya'da düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü tur Brezilya-Dominik Cumhuriyeti, İtalya-Rusya maçlarıyla tamamlanacak.

(Milano/18.30-21.00)

3- "NBA Global Games 2014" kapsamında 11 Ekim'de Fenerbahçe Ülker ile maç yapmak üzere İstanbul'da bulunan NBA'in son şampiyonu San Antonio Spurs, Darüşşafaka Antrenman Tesisleri'nde etkinliklere katılacak.

(İstanbul/10.00-13.30)

4- FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'nın 11-12 Ekim'de İstanbul'da yapılacak 11. ayak yarışları öncesi, Intercity İstanbul Park'ta basın toplantısı düzenlenecek.

(İstanbul/16.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

istanbul türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title