Haberler

Gündem / 9 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30/15.00/16.30)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi'ni ziyaret edecek, TİKA tarafından gerçekleştirilen Makedonya'da Pirinç Kalitesinin ve Üretimin Yükseltilmesi Projesi'nin kapanışı törenine katılacak ve TİKA Koordinatörlüğü'ne ziyarette bulunacak.

(Üsküp/11.30/18.00/21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (AECR) Başkanı Jan Zahradil ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Safranbolu'yu ziyaret edecek.

(Karabük/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek, heyetlerarası çalışma kahvaltısının ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

-Kosta Rika Dışişleri Bakanı Manuel Gonzalez Sanz ile görüşecek Bakan Çavuşoğlu, konuk bakan ile ortak basın toplantısı yapacak, daha sonra heyetlerarası çalışma yemeğine geçilecek.

-Bakan Çavuşoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi John Allen'ı kabul ettikten sonra, Kosta Rika'nın Ankara Büyükelçiliğinin açılış törenine katılacak.

(Ankara/09.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Japonya'nın Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Yuko Obuchi ve Tarım Orman ve Balıkçılık Bakanı Koya Nishikawa ile bir araya gelecek, İş Konseyi Eş Başkanı ve IHI Başkanı Kazuaki Kama ve Japonya Dış İlişkiler Teşkilatı (JETRO) Başkanı Hiroyuki Ishige'yi kabul edecek.

(Tokyo) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Ankara'da Giresun" etkinliğine katılacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, YASAD ve Bahçeşehir Üniversitesi Protokol İmzalama Töreni'ne ve Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/11.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, basın toplantısı düzenleyecek.

(Diyarbakır/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD örgütü hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3-  ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon için görevlendirilen özel temsilcisi John Allen, Mısır'ı ziyaret edecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Rami el-Hamdallah ve hükümette yer alan bakanlar, ilk kez Gazze Şeridi'ni ziyaret edecek.

(Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Hong Kong'daki demokrasi yanlısı gösteriler izleniyor. (Fotoğraflı)

7- Nobel Komitesi, Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan ismi açıklayacak.

(Stockholm)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayına ait perakende satış hacim endeksi ile eylül ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Riva'daki TFF Milli Takımlar Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, antrenman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/17.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Çek Cumhuriyeti, karşılaşmanın hazırlıklarını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, antrenman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/20.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ikinci hafta mücadelesi 9 maçla başlayacak.

3- 2014 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası İtalya'da sürüyor.

Organizasyonun üçüncü turunda Çin-Dominik Cumhuriyeti ve ABD-Rusya maçları oynanacak.

(Milano/18.30/21.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Necdet Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title