Haberler

Gündem / 8 Şubat 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 36. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Yusuf İslam, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ve Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/16.30/17.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da, AK Parti Ana Kademe İlçe Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ı resmi törenle karşılayacak ve Al-Serraj ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr'i kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.30/14.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Başkanı Vekili Ahmet Aydın, Alman Federal Meclisi Almanya- Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering başkanlığındaki heyet ile bir araya gelecek.

(TBMM/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Büyükanne Projesi Protokolü" imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Erciyes AŞ'yi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek ve çeşitli temaslarda bulunacak.

(Kayseri/10.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Genel Kurulunda TSK deniz unsurlarının, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına dair tezkere görüşülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, YÖK Başkanlığında yapılacak Üniversitelerdeki Eğitim, Bilim ve Teknoloji Odaklı Strateji ve Politikaları Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dünya Bankası'nın Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için BOTAŞ'a vereceği kredi anlaşmasının imza törenine katılacak.

(Ankara/ 14.00)

3- TÜİK, geçen yıla ilişkin sanayi üretim endeksi ile perakende satış endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr başkanlığında Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi toplantısı yapılacak.

Çavuşoğlu ve Cubeyr, toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)?

2- Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, Türkiye temasları kapsamında Ankara Üniversitesi'ni ziyaret edecek. Wirtu'ya, "Ankara Üniversitesi Dostluk Payesi" unvanı verilecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Yasir Arafat ile Filistin'in milli şairi Mahmud Derviş'in kabri ve müzelerini ziyaret edecek, Filistin Kültür Bakanı Ehab Bessaiso ve Filistin Turizm Bakanı Rula Maya ile görüşecek.

Avcı, TİKA Filistin Temsilciliği ziyaret edecek, Türkiye Dostluk ve Mezunlar Derneği üyeleriyle bir araya gelecek ve ardından Doğu Kudüs'e geçerek Harem-i Şerif'i (Mescid-i Aksa) ziyaret edecek.

(Ramallah/Doğu Küdüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Riyad'da Suudi yetkililerle bir araya gelecek.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Almanya'nın Fraport Skyliners takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Frankfurt/22.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Polonya temsilcisi Wisla Can-Pack'i konuk edecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda BC Enisey-Demir İnşaat Büyükçekmece, CSU Oradea-Muratbey Uşak ve Ironi Nahariya-Gaziantep Basketbol maçları oynanacak.

(Krasnoyarsk/15.10/Oradea/19.15/Nahariya/20.00)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Spor Citylift Girona-Bellona AGÜ ve Reyer-Yakın Doğu Üniversitesi maçları yapılacak.

(Girona/21.00/Venedik/22.30)

5- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Eczacıbaşı VitrA-Uralochka, Fenerbahçe-Touron ve Dresdner-VakıfBank karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/16.30/19.30/Dresden/21.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası 8'li final rövanşında Bursa Büyükşehir Belediyespor, Slovakya'nın Slavia Bratislava takımını konuk edecek.

(Bursa/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Darbecileri parmak izi ele verdi

Darbecilerin üs olarak kullandığı Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanlığında ele geçirilen materyaller üzerinde Kriminal Daire Başkanlığınca yapılan incelemede 585 parmak izi tespit edildi

Parmak izlerinden karakteristik özelliği bulunan 208'nin veri tabanında sorgulandığı ve bazı izlerin FETÖ şüphelisi askerlere ait olduğu saptandı

Akıncılar'da ele geçirilen ve şüpheliler tarafından bilgisayardan çıkarıldığı tespit edilen 146 doküman arasında, üzerinde Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü yazılı uydu görüntülerinin yer aldığı evrakta da 3 parmak izi bulundu

Darbe girişimi sırasında Akıncılar'da görev yapan ve parmak izleri tespit edilen şüpheliler, ifadelerinde darbe girişimine katılmadıklarını veya Akıncılar'da bulunmadıklarını öne sürüp parmak izlerini inkar ederken, şüphelilerden subay Ali Pehlivan ise Akıncılar'da ele geçirilen uydu çıktılarında parmak izinin olduğunu kabul ederek, kendisiyle beraber hareket eden darbeci askerlerin de isimlerini savcılığa verdi

(Enes Can/İstanbul)

2- Bankaların faiz gelirleri 195 milyar liraya ulaştı

Türk bankacılık sektörünün faizden elde ettiği gelir, geçen yıl 2015'e kıyasla yaklaşık 30,6 milyar lira artarak 194 milyar 732 milyon liraya ulaştı

Söz konusu dönemde bankaların toplam faiz giderleri 103 milyar 389 milyon lira olarak gerçekleşirken, dönem net karı da 37 milyar 532 milyon lirayı buldu

Bankaların personel giderleri ise 2016'da 22 milyar 271 milyon lira oldu

(Sümeyye Dalkılın ç/İstanbul)

3- "Organ naklinde, teknoloji ön planda olacak"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı:

"Teknoloji alanında farklı yatırımlarımız var. 2017 yılında, hastaların ve vericilerin konforu için nakillerde teknoloji ön planda olacak. Özellikle robotik cerrahide böbrek naklini mutlaka planlıyoruz

(Ayşe Yıldız / Antalya) (Fotoğraflı/Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Fenerbahçe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title