Haberler

Gündem / 8 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosova Cumhurbaşkanı seçilen Haşim Taçi için düzenlenecek devir teslim törenine katılmak üzere Priştine'ye gidecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosova Cumhurbaşkanı seçilen Haşim Taçi için düzenlenecek devir teslim törenine katılmak üzere Priştine'ye gidecek.

(Ankara)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Reform Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile 2016 Yılı Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Ayasofya Müzesi'nde gerçekleştirilecek "Aşk-ı Nebi" sergisinin açılışını yapacak.

(İstanbul/10.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, AK Parti Bayrampaşa İlçe Danışma Meclisi'ne katılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tatvan Adliyesinin açılışının ardından Ahlat'ta Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret edecek.

(Bitlis/09.00/11.00/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Senegal'de Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından kabul edilecek, Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Abdoulaye Bibi Balde, Senegal Turizm ve Hava Ulaştırma Bakanı Maimouna Ndoye Seck ile görüşecek.

Eroğlu ayrıca iki ülke arasında su, meteoroloji ve orman alanında işbirliği anlaşması imza törenine katılacak.

(Dakar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Sanayi Odasında "Sağlık Bakanlığı Yerli Üreticilerle Buluşuyor" toplantısına, Haliç Kongre Merkezi'nde "Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Lansman Gecesi" programına iştirak edecek.

(İstanbul/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2015 Yılı İhracatçılar Ödül Töreni'ne katılacak

(Antalya/17.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığını, Valiliği ziyaret edecek, Amasya kent içi Ferhat Tüneli temel atma törenine iştirak edecek.

(Amasya/10.30/10.45/11.15)

3- TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile "13. eTürkiye Ödül Töreni" düzenlenecek.

(TBMM/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İran Cumhurbaşkanı Türkiye Özel Temsilcisi Mahmud Vaezi, "İran-Türkiye Karma Ekonomi Komisyonu Toplantısı" çerçevesinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, şubat ayına ilişkin sanayi üretim ve perakende satış hacim endekslerini açıklayacak

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümeti kurma çalışmaları kapsamında parlamentoda sandalyesi bulunan siyasi parti başkanlarını kabul edecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Cenevre Ofisi'nde, "Şiddete Varan Aşırıcılığın Engellenmesi" konferansına katılacak, basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları toplantısı, Rusya'da düzenlenecek.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gidecek.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Mısır ziyaretinin ikinci gününde temaslarına devam edecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Azerbaycan'da temaslarda bulunacak.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Suriye'deki iç gelişmeler, rejimin muhaliflere saldırıları, terör örgütü DAEŞ ile çatışmalar ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kur'an-ı Kerim Eğitim Merkezi açılışına, AK Parti Mahalle Başkanları ve Mahalle Yönetim Kurulları toplantısına, MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi'nin açılışı ile çalışma yemeğine katılacak.

(Kahramanmaraş/11.30-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sultangazi Belediyesince "Uluslararası Mimar Sinan ve Su Sempozyumu" düzenlenecek.

(09.30/İstanbul) (Fotoğraflı)

3- Anadolu Yazarlar Birliğinin, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliği ile düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi programının açılışı gerçekleşecek.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

4- Portekiz Fado geleneğinin önemli temsilcilerinden Mariza konser verecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

GÜNCEL

1- MHP'de muhaliflerin olağanüstü kongre talebiyle açtığı dava, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/14.00)

SPOR

1- Kadın A Milli Futbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçında, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Almanya ile karşılaşacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 14. ve son hafta maçlarında Fenerbahçe, deplasmanda İspanya'nın Unicaja Malaga, Darüşşafaka Doğuş ise evinde Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Malaga/21.45/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın ilk maçında Gaziantepspor ile Medicana Sivasspor, Kamil Ocak Stadı'nda karşılaşacak.

(Gaziantep/20.00) (Fotoğraflı)

4- PTT 1. Lig'de 28. hafta, Vartaş Elazığspor-Boluspor, Multigroup Alanyaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor-1461 Trabzon, Adanaspor-Samsunspor müsabakalarıyla başlayacak.

(Elazığ/18.00/Antalya/Karabük/19.00/Adana/20.00) (Fotoğraflı)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig'de Final Etabı 1. devre maçları Durugöl Spor Salonu'nda sona erecek.

Organizasyonun üçüncü gününde Arkas Spor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Halkbank-Fenerbahçe müsabakaları yapılacak.

(Ordu/17.00/19.30) (Fotoğraflı)

6- Erkekler Voleybol 1. Lig'de Klasman Etabı 1. devre maçlarına İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda devam edilecek.

İkinci gün maçlarında İnegöl Belediyespor-Maliye Milli Piyango, Galatasaray HDI Sigorta-Ziraat Bankası karşı karşıya gelecek.

(İzmir/12.00/14.00) (Fotoğraflı)

7- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de Klasman Etabı 1. devre karşılaşmaları İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda sürüyor.

Organizasyonun ikinci gününde Çanakkale Belediyespor-Bursa Büyükşehir Belediyespor, Sarıyer Belediyespor-Nilüfer Belediyespor maçları yapılacak.

(İzmir/16.30/18.30) (Fotoğraflı)

8- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de play-off çeyrek final serisi ilk maçında Kastamonu Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Kastamonu/17.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ-Yerleşim yerleri PKK'lı teröristlerden arındırılıyor

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK'ya yönelik, ilan edilen sokağa çıkma yasakları kapsamında Şırnak merkez ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde TSK ve emniyet unsurlarınca başlatılan operasyon sürüyor

Operasyonların başarıyla tamamlandığı Diyarbakır'ın Sur ve Silvan, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil, Mardin'in Derik ve Dargeçit ilçelerinde ağır kayıp veren PKK'lıların saldırılarını sürdürdüğü Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'daki operasyonlarda 476 terörist etkisiz hale getirildi

Söz konusu 3 yerleşim yerinde 473 çukur ve barikat güvenlik güçlerince bertaraf edilirken, güvenlik güçlerince arama tarama çalışmaları kapsamında ev, bahçe ve sokaklara tuzaklanan bin 15 el yapımı patlayıcı imha edildi

Operasyonlarda, çok sayıda uzun namlulu silah ve bunlara ait şarjör, roketatar, antitank roketatar mühimmatı, el bombası ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi

(Ekip/Diyarbakır)

2- 5 ilde 2 bin 394 bekçi alınacak

İçişleri Bakanlığı, emniyet hizmetleri sınıfında 5 ilde 2 bin 394 bekçi alacak

Bakanlığın duyurusunun ardından valilik ya da kaymakamlıklara başvurularını gerçekleştirecek adaylar, yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak, başarı sağlayanlar çarşı veya mahalle bekçisi olarak göreve başlayacak

Şırnak'a 715, Diyarbakır'a 742, Mardin'e 653, Hakkari'ye 224 ve Şanlıurfa'ya 60 kontenjan ayrıldı

3 sene görev yapan bekçiler "kıdemli bekçi" unvanı alacak, yükseköğretim eğitimini tamamlamış kıdemli bekçiler polis olabilecek

(Serdar Açıl-Ankara)

3- Sahipsiz dostlara "5 yıldızlı" bakım

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Sarıyer Kısırkaya'da bir yıl önce hizmete açtığı Hayvan Bakımevi, sokak hayvanlarına sahipsizliklerini unutturuyor

Yerden ısıtmalı ve mikroklima özellikli barınakların yanı sıra ileri teknolojiyle donatılmış steril bir hastanenin yer aldığı 5 bin 650 hayvan kapasiteli dev tesis, sahipsiz sokak hayvanlarına sıcak bir yuva ortamı sağlıyor

Sahiplendirilemeyen hayvanlar, aşılama, bakım, tedavi ve kısırlaştırma işleminden sonra alındıkları noktaya bırakılıyor

Veteriner Hizmetleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun:

"Hayvan, bir çocuğa karne veya eşe evlilik yıl dönümü hediyesi olarak alınmamalı. Hayvanlar genellikle sevimli oluyor ama onların da fizyolojik ihtiyaçları var. Bunlar ortaya çıkınca, insanlar bakamayacaklarını anlıyorlar"

(Çiğdem Pala/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İsmail Kahraman Haşim Taçi Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title