Haberler

Gündem / 8 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tu¨rkiye Ziraat Odaları Birligˆi tarafından Büyük Anadolu Otelde düzenlenecek 26. Olagˆan Genel Kurulu Toplantısı'na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tu¨rkiye Ziraat Odaları Birligˆi tarafından Büyük Anadolu Otelde düzenlenecek 26. Olagˆan Genel Kurulu Toplantısı'na katılacak.

Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek Tu¨rkiye I·s¸ Du¨nyası Liderleri Forumu'nda konuşacak.

(Ankara/10.00/İstanbul/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Bitlis mitingine katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

Adıyaman Valiliğini ziyaret edecek Davutoğlu, AK Parti'nin Adıyaman mitinginde halka hitap edecek.

(Bitlis/14.00/15.00/Adıyaman/16.45/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kepsut, Dursunbey, Bigadiç ve Sındırgı ilçelerini ziyaret edecek, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katıldıktan sonra Saruhan ve Akhisar ilçelerinde halka seslenecek.

(Balıkesir/Manisa/10.00/11.00/12.00/13.00/14.30/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından The Green Park Hotelde düzenlenen "Tarihsel Veriler Temelinde 100. Yılında 1915 Olaylarına Hukuki Bakış" konulu uluslararası sempozyuma katılıyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Altınova İlçesi Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret edecek, Camgöz ailesine taziye ziyaretinde bulunacak.

Valiliği ziyaret edecek İslam, kadın STK temsilcileri ve kadın kolları ile bir araya gelecek. İslam, Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yapacak, vatandaşlarla buluşacak, AK Parti İl Başkanlığı ile Romanlar Derneğini ziyaret edecek.

(Yalova/10.15-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - AB Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti Zeytinburnu İlçe Teşkilatını, Erikli Baba Kültür Derneği Cemevi ve esnafı ziyaret edecek, AK Parti Beştelsiz Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu açılışına, engelli ve aileleri ile temsili askerlik yemin töreni buluşmasına katılacak.

(İstanbul/15.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Devlet Hastanesinin temel atma törenine iştirak edecek. Işık, daha sonra  sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

(Kocaeli/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, UETD Rhone-Alpes şubesinin düzenleyeceği vatandaş toplantısına katılacak, DİTİB Lyon Genel Merkezi'nde halka hitap edecek, "Eurexpo" fuar alanında "Festiculture" Türk Festivali'nin resmi açılışına iştirak edecek.

(Lyon) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Petkim'in üretim kapasitesini artırılan PTA Fabrikası ile Ege Bal Fabrikasının açılışlarına katılacak. Zeybekci, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatci Birlikleri (İTKİB), İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB), İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'ne katılacak.

(İzmir/14.00/16.00/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmaneli ilçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelecek, Bilecik Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldıktan sonra sanayici ve il müdürleriyle toplantıda buluşacak. Yıldız, Bozüyük Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışının ardından Sevgi Yolu ve Gediz seçim bürolarını ziyaret edecek, partisinin Simav mitingine katılacak.

(Bilecik/Kütahya/09.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8-  Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, muhtarlar, sandık başkanları, STK, dernek başkanları, Müteahhitler Derneği üyeleri, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, İl Başkanı ve ilçe belediye başkanları ile kahvaltıda bir araya gelecek. Kılıç, esnaf ziyaretinde de bulunacak.

(Samsun/10.30-13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, G20 Tarım Bakanları Toplantısı'na katılıyor, basın toplantısı da düzenleyecek Eker, Ödemiş'te, "Süt Bayramı" etkinliğinde bulunacak.

(İstanbul/09.00-13.15/İzmir/18.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk Romanya'da, mevkidaşı Geabriel Oprea ile görüşecek. Öztürk, Türk Şehitliği, Parlamento Sarayı ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni de ziyaret edecek.

(Bükreş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11 - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek, Kınık'ta, AK Parti İlçe Başkanlığı ve belediyeyi ziyaret edecek, Bergama, Dikili ve Aliağa'da parti teşkilatlarının programlarına iştirak edecek.

(İzmir/09.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kahvaltıda STK temsilcileri ve muhtarlarla buluşacak, Nilüfer ADSM'nin açılışını gerçekleştirecek, 600. Yıl Erguvan Şenlikleri'ne katılacak.

Gemlik Ali Kütük Ortaokulu'nun açılışında bulunacak Müezzinoğlu, Hamidiye Göletleri ve Doğalgaz Hattı Temel Atma Törenine katılacak, Liman bölgesinde işçilerle bir araya gelecek, Sahil Çay Bahçesi'nde halka hitap edecek.

(Bursa/10.00/11.00/14.00/16.00/17.30/19.00/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Gökdere Meydanı ve Kuvayı Milliye Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

(Bursa/15.00-Balıkesir/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

14- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacak.

(Elazığ/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

15- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Uluslararası Af Örgütü heyetiyle görüşecek, 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde bulunacak.

(Ankara/12.00/20.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

16- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti'nin sosyal medya çalışmalarının yürütüldüğü "Yeni Türkiye Dijital Ofisi"ni ziyaret edecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

17- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Anneler Günü Programı ile Gülbahar Çınarlı Köyü Derneği Sivaslılar Buluşması'na katılacak. Partisinin Mecidiyeköy İrtibat Bürosu'nu da açacak Erdem, Mecidiyeköy Eskiköy Sivaslılar Buluşması Salon Toplantısı'nda yer alacak.

(İstanbul/14.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

18- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Arsin ve Vakfıkebir ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürecek. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği ile Esnaf Odasını ziyaret edecek Soylu, Ortahisar Sandık Müşahitleri Toplantısı ile Beşikdüzülüler Derneği ile Yomra Spor yemeğine katılacak.

(Trabzon/10.00-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

19- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Büyükçekmece Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya gelecek, Rumeli ve Balkan Dernekleri Platformu üyeleriyle toplantı yapacak.

(İstanbul/15.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

20- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türk Diş Hekimleri Birliği 15. Olağan Genel Kurulu'nda yer alacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1-  TÜİK, mart ayına ilişkin Sanayi Üretim Endeksi ile Perakende Satış Hacmi Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1 - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 11 Mayıs 2013'te, 53 kişinin hayatını kaybettiği iki ayrı bombalı saldırıyla ilgili 33 kişinin yargılandığı ve güvenlik nedeniyle Ankara'ya nakledilen davanın ikinci celsesi Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası Galatasaray-Torku Konyaspor, Eskişehirspor-Kasımpaşa ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Mersin İdmanyurdu maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Eskişehir/Kayseri/20.00) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son haftası, Royal Halı Gaziantep-Torku Konyaspor, Pınar Karşıyaka-Muratbey Uşak Sportif müsabakalarıyla başlayacak.

(Gaziantep/İzmir/18.30/19.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybolda Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası İsviçre'de devam ediyor. Şampiyonanın üçüncü gününde Rexona Ades-Mirador Santa Domingo ve Hisamitsu Springs-Dinamo Krasnodar maçları oynanacak.

(Zürih/18.30/21.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title