Haberler

Gündem / 8 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu sunacak Romanya Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda, Portekiz Büyükelçisi Paula Leal Silva ve Yemen Büyükelçisi Abdullah Ali Fadhel Al Saadi'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu sunacak Romanya Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda, Portekiz Büyükelçisi Paula Leal Silva ve Yemen Büyükelçisi Abdullah Ali Fadhel Al Saadi'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

Erdoğan, Keçiören'de Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu açılış töreni ile ATO Congresium'da 5. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'na katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak'ı kabul edecek.

(Ankara/11.00/11.45/12.30/14.00/15.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti, CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(11.15/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM'den

Genel Kurulda, 668 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname görüşülecek.

(15.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kurumlar ile Dışişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçeleri ele alınacak.

(10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile iş adamı Galip Öztürk'ü dinleyecek.

(15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, eylül ayı perakende satış hacim ile sanayi üretim endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.30/10.00/10.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülen müzakereler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in katılımıyla İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında devam edecek.

(Mont Pelerin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD'de halk 45. başkanı seçmek için sandığa gidiyor.

(Washington/New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Akbank Sanat'ın Sinema Kuşağı etkinlikleri kapsamında "Kore Film Günleri", Akbank Sanat'ta başlıyor.

(İstabul/15.00)

2- Boğaziçi Üniversitesi rektörlük konferans salonunda "Doğumunun 100. yılında Halet Çambel'i anma konferansı düzenlenecek.

(İstanbul/17.30)

3- Küçükçekmece Belediyesince düzenlenen 15 Temmuz fotoğraf yarışması sergisi, Sefaköy Kültür Merkezi'nde açılacak.

(İstanbul/18.00)

4- Gönüllülerin, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ile kanser tedavisi gören çocukların yüzlerini güldürmek için başlattığı "Neşeli Oda" projesinin ilk etkinliği, Amerikalı şarkıcı Rayla'nın katılımıyla Conrad Oteli'nde gerçekleşecek.

(İstanbul/21.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 4. haftasında 12 Kasım Cumartesi günü Antalya'da Kosova ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Belek'te sürdürecek.

(Antalya/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Avtodor Saratov-Pınar Karşıyaka ve Rosa Radom-Muratbey Uşak maçları yapılacak.

(Saratov/20.00/Radom/20.30)

3- Voleybol Efeler Ligi'nde 5. haftanın açılış maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşılaşacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Çocuklar da 'BES'lenecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

"18 yaş altı genç ve çocukların da velileri ve vasileri aracılığıyla Bireysel Emeklilik Sistemine katılımına ilişkin çalışmaları 2017'de tamamlamayı hedefliyoruz"

"Bununla küçük yaşlardan itibaren düzenli bir tasarruf alışkanlığının kazanılmasını ve BES'in katılımcı bazının tabana yayılarak sistemin kapsayıcılığının genişletilmesini amaçlıyoruz"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Anneler yarım çalışma ödeneğini keşfetti

Doğum yapan kadın ile evlat edinen kadın veya erkeğe, yarım gün çalışmayı tercih etmeleri halinde verilen yarım çalışma ödeneğine ilgi her geçen ay artıyor

Uygulamanın başladığı nisan ayında sadece 8 kişinin faydalandığı yarım çalışma ödeneğinden, eylül ayında 549 kişi yararlandı

Bu yılın nisan-eylül döneminde yarım gün çalışmayı tercih eden bin 516 kişiye İŞKUR tarafından toplam 1 milyon lira ödeme yapıldı

(Özcan Yıldırım/Ankara)

3- Oturduğumuz yerden 9 ayda 83 milyar lira harcadık

Dijitalleşmenin alışverişte e-ticaretin payını artırmasıyla tüketiciler, telefon ve internetten bu yılın 9 ayında 2015'in aynı dönemine göre yüzde 23 artışla yaklaşık 83 milyar liralık harcama yaptı

Söz konusu dönemde yurt içinde internetten yapılan ödeme tutarı 50,3 milyar lira oldu

(Murat Birinci/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Romanya Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title