Haberler

Gündem / 7 Kasım 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, heyetlerarası görüşmelere başkanlık edecek, anlaşma imza töreninin ardından ortak basın açıklaması yapacak.

Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanlığı Hipodromu'ndaki Ahal Teke atları gösterisinin ardından, Saparmurat Tu¨rkmenbas¸ı'nın anıt mezarına ve Bağımsızlık Anıtı'na çelenk bırakacak, Kıpc¸ak Camisini ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Tu¨rkmenistan Dıs¸is¸leri Bakanlıgˆı Uluslararası I·lis¸kiler Enstitu¨su¨nde, törenle fahri profeso¨rlu¨k unvanı verilecek.

Türkmenistan Devlet Bas¸kanı Berdimuhamedov'un Oğuzhan Köşkü'nde onuruna vereceği akşam yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda dönecek.

(Aşkabat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından Retaj Otelde düzenlenen "1. Dünya Savaşı'nın 100. Yıl Dönümü: Emperyalizm ve İslam Dünyası Sempozyumu'na" katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulu Cami'de cuma namazı kılacak, büyükşehir belediyesini ve valiliği ziyaret edecek.

Merinos AKKM'de düzenlenen toplu açılış törenine ve Göç Müzesinin açılışına katılacak Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'nda bulunacak, "Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri" töreninde yer alacak ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

(Bursa/12.10-22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avusturya'da, "Medeniyet Akademisi - Sosyal Bilimler ve Sanat Araştırmaları Projesi"nin açılış programına katılacak.

(Viyana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Yeşiller Partisi Eş-Başkanları Monica Frassoni, Reinhard Bütikofer ve beraberlerindeki heyeti kabul edecek.

(İstanbul/16.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm temel atma törenine ve Hilal Camisinin açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

(Gaziantep/10.00-19.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 81 ilde görev yapan sosyologlara tablet bilgisayar dağıtım törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2015 yılı bütçeleri görüşülecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, partisinin Gürpınar ilçe kongresi ve il halkla ilişkiler başkanları toplantısına katılacak, valilik ziyareti sonrası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşacak.

(Van/11.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve bir grup milletvekili, CHP il başkanlığında, "Eşit Yurttaşlık", "Din ve Vicdan Özgürlüğü" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, partisinin Çukurova ilçe başkanlığınca düzenlenen "Cumhuriyetçi ve Demokrat Bir Portre: Prof.Dr. Erdal İnönü Paneli"ne katılacak.

(Adana/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine yaşanan gerginlik devam ediyor. Filistin'in çeşitli bölgelerinde "Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için gösteriler düzenlenecek.

(Kudüs/Gazze/Ramallah)   (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler devam ediyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin finans yatırım araçlarının reel getiri oranları ile eylül ayına ait perakende satış hacim endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle kömür ocağında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

(Karaman) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El-Caferi, Sheraton Otelde gazete ve haber ajanslarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelecek, TOBB ETÜ Üniversitesinde bürokrasi, akademik çevreler, Türkiye'de görevli diplomatik misyon mensupları ve iş dünyasının temsilcilerine hitap edecek.

(Ankara/09.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta Sivasspor-Eskişehirspor ve Gaziantepspor-Akhisar Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Sivas/18.00/Gaziantep/20.00)   (Fotoğraflı)

2- PTT 1. Lig'de 9. haftanın açılış maçında Albimo Alanyaspor ile Boluspor'la puan mücadelesi verecek.

(Alanya/18.30) (Fotoğraflı)

3- THY Avrupa Ligi D Grubu 4. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital, Litvanya'nın Neptunas takımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/21.45) (Fotoğraflı)

4- 22. Dünya Karate Şampiyonası Almanya'da devam ediyor.

(Bremen) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Türkmenistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title