Haberler

Gündem / 7 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezi'nde toplanacak. Kılıçdaroğlu, daha sonra Fransız Sosyalist Parti Ulusal Sekreter Yardımcısı Marıe Rose Koro ile genel merkezde görüşecek.

(Ankara/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Zigetvar kentinde Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'in katılımıyla düzenlenecek "Kanuni Sultan Süleyman ve Miklos Zrinyi'nin vefatının 450. yılı" etkinliğine katılacak.

(Zigetvar/13: 00) (Fotoğraflı-görüntülü)

2- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yı kabul edecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığındaki AK Parti heyeti, ABD Kongresi'nin üyeleriyle görüşmeler yapacak.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı hayvansal üretim ile temmuz ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu İcra Sekreteri Murade Murargy ile bir araya gelecek, Portekiz Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi ve AB Komitesi üyeleri, Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı Costa Neves ve Dostluk Grubu üyeleri ile ayrı ayrı görüşecek.

(Lizbon) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi'nde temaslarda bulunacak, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın ev sahipliğinde yapılacak Suriye konulu toplantıya katılacak.

(Strazburg/Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Stoltenberg, ayrıca Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria ile de görüşecek.

(Gürcistan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Pera Müzesi'nin "Veri Girişi" ve "Karşılaşmalar" isimli iki sergisi dolayısıyla Pera Müzesi Oditoryumu'nda basın toplantısı yapılacak

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dünyaca ünlü kaligraf Denis Brown'un Mürekkep Sohbetleri Grubu tarafından organize edilen ve 4 gün sürecek olan çalıştay programı Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi'nde başlayacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Hentbol Erkekler Süper Kupa maçında Beşiktaş Mogaz ile Göztepe, THF Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı)

2- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda müsabakalar sürüyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Piyasaların gözü "Süper Mario"da

Küresel piyasalarda gözler, yarın ECB'nin faiz kararlarını da açıklayacağı Frankfurt'taki toplantısına çevrildi

ING Avro Bölgesi Başekonomisti Peter Vanden-Houte:

"Bankanın parasal genişleme programını 2017'nin Mart ayı ötesine uzatacağını düşünüyoruz"

Berenberg Başekonomisti Holger Schmieding:

"Büyüme beklentisi ve enflasyonda aşağı yönlü revizyonlar gelebilir"

Commerzbank Başekonomisti Jörg Kraemer:

"Brexit referandumunun üzerinden 11 hafta geçmesinin ardından ECB, artık durumun yeniden değerlendirilmesi için yeterli bilgiyi toplamış olmalı"

(Abdulselam Durdak/Burhan Sansarlıoğlu/Frankfurt)

2- İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye tam destek

IDB Başkanı Medeni:

"IDB, var olan sağlıklı yatırım ortamını ve potansiyeliyle orantılı ekonomik büyümeyi devam ettirmeye yönelik her türlü konuda Türkiye'yi desteklemeye hazırdır"

"Türkiye Varlık Fonu'nun kurulduğunun açıklanması son derece olumlu bir gelişme"

"Gelecekte, yenilenebilir kaynaklardan elektrik ve ısı üretimi, endüstri, inşaat, hizmet ve ulaştırma sektörlerinde daha temiz enerji kullanımı gibi konularda destek sağlamaya hazırız"

(Ebru Şengül/Ankara) (Fotoğraflı)

3- Turizmde Doğu ve Güneydoğu paketi heyecanı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesini memnuniyetle karşılayan turizm sektörü temsilcileri, yapılacak yatırımların bölgeyi turistik anlamda birer cazibe merkezine dönüştüreceği beklentisi taşıyor

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy:

"Hem bölgedeki vatandaşlara hem de ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak bir turizm ekonomisinin oluşumunu bekleyebiliriz"

GATOD Başkanı Mete Akcan:

"Güvenli bölge imajı bölgemizin kalkınmasında önemli rol oynayacaktır. Yatırım ve huzur, bölgemizin hak ettiği turizm payını almasını sağlayacaktır"

(Hüseyin Demir/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title