Haberler

Gündem / 6 Mayıs 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan'da

Gül, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin ev sahipliğinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de iştirakiyle gerçekleştirilecek Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Zirvesi'nin Milli Kütüphane'de yapılacak ana oturumuna katılacak.

Zirve kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda cumhurbaşkanları görüşmesi yapılacak. Gül, Aliyev ve Margvelaşvili ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, Margvelaşvili'nin konuk cumhurbaşkanları onuruna vereceği yemeğe iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelecek.

Türk-Gürcü İş Forumu'nun kapanış oturumunda konuşacak Gül, Shota Rustaveli Tiyatrosu'nda Gürcü Müzik ve Halk Dansları Gösterisi'ni izleyecek.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Gül onuruna akşam yemeği verecek.

(Tiflis) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2-  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı, Savunma Sanayii Müsteşarlığında yapılacak.

(Ankara/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3-  CHP ve HDP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Paris'te düzenlenen OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak, OECD Konferans Merkezinde Türk medya temsilcileriyle biraraya gelecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Avusturya'da düzenlenen Avrupa Konseyi Dışişleri Bakanları Yıllık Konferansı'na katılacak.

(Viyana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi temsilcileri, Amerikan Şirketler Derneği ve Türk-Amerikan İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye-ABD Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi kapsamında kurulan Türk-Amerikan İş Konseyinin Türk tarafı yetkilileriyle toplantıda bir araya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Zirvesi için bulunduğu Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Gürcistan Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kakha Kaladze ile görüşecek.

(Tiflis) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin soru önergelerini cevaplandıracak.

(15.00) (Fotoğraflı)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vilayet Meydanı'ndaki Birinci Türk Dünyası Kitap ve Kültür Şöleni'ne katılacak, Yunus Emre Mahallesindeki Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerinde bulunacak.

(Eskişehir/08.30/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin il başkanlığınca düzenlenen programa katılacak, Lise Caddesi'nde esnafı ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek.

(Ağrı/15.30/17.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- TBMM'den

- Genel Kurul'da  bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan tasarılar görüşülecek.

(15.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'da darbe karşıtları hakkında idam kararı verilmesi, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri  hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile gösteriler izleniyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ukrayna'nın doğusunda başlayan ve güneybatısındaki Odessa kentine sıçrayan olaylar takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen G7 Enerji Bakanları Toplantısı sona erecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin kesin sonuçlarına ilişkin açıklamada bulunacak.

YSK'da, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü Belediyesinin tüzel kişiliğinin devamı yönünde verilen mahkeme kararı gereğince 1 Haziran'da yapılacak ara seçimlere katılacak partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekilecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor ile Galatasaray arasında 7 Mayıs Çarşamba günü oynanacak finalmaçı öncesi iki takımın teknik direktörleri ve kaptanlarının katılımıyla Dedeman Konya Hotel'de basın toplantısı düzenlenecek.

(Konya/19.00) (Fotoğraflı)

2- Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun son haftası Aliağa  Petkim-Türk Telekom, Olin Edirne-Fenerbahçe Ülker, TOFAŞ-Royal Halı Gaziantep, Anadolu Efes-Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçlarıyla başlayacak.

(İzmir/14.00/Edirne/18.00/Bursa/18.30/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Gürcistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title