Haberler

Gündem / 5 Şubat 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP il ve ilçe başkanları ortak toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenli·k Bakanı Mehmet Müezzi·noğlu, Bi·rli·k Vakfı Ahmet Aktaş Öğrenci· Yurdu'nda gençlerle buluşacak, Ensar Vakfını ziyaret edecek, AK Parti· İl Danışma Mecli·si· ile Yıldırım i·lçesi· Mi·llet Mahallesi· danışma toplantısına katılacak.

(Bursa/10.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde AK Parti Çubuk İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı danışma toplantısına katılacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Gebze Gençlik Kolları üyeleriyle buluşacak.

(Kocaeli/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi· Elvan, Balıklıgöl, Haleplibahçe ve Şanlıurfa Müzesi'ni ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Valiliğe, Belediyeye ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Aksaray/13.00/13.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentive, İran'da resmi temaslarda bulunacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Romanya'da, af ve ceza kanununda değişiklik yapan kararnamelere tepki amacıyla başkent Bükreş'te protesto düzenlenecek.

(Bükreş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Akhisar Belediyespor-Gümüşhanespor, Atiker Konyaspor-Ümraniyespor, Kasımpaşa-Osmanlıspor, Beşiktaş-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(Manisa/12.30/Konya/15.30/İstanbul/16.15/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gabon'da düzenlenen 2017 Afrika Uluslar Kupası, Mısır ile Kamerun arasında yapılacak final maçıyla sona erecek.

(Libreville/22.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 17. haftaya İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler-Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş-Banvit maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul/15.30/18.00/Ankara/16.00) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 16. haftası Fenerbahçe-Canik Belediyespor, Hatay Büyükşehir Belediyespor-İstanbul Üniversitesi müsabakalarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/15.30/Hatay/16.30) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 14. haftası Nilüfer Belediyespor-VakıfBank karşılaşmasıyla tamamlanacak.

(Bursa/13.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Efeler Ligi'nin 14. haftası 5 müsabakayla sona erecek. (Fotoğraflı)

7- Hentbolda Erkekler Süper Lig'de 16. hafta, Bayanlar Süper Lig'de ise 17. hafta maçları tamamlanacak.

8- Futbolda Spor Toto 2. Lig'de 21. hafta maçları tamamlanacak, Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta 23, 2 ve 3. gruplarda ise 21. hafta karşılaşmaları oynanacak.

ÖZEL HABER

1- Krediye erişimi hızlandıracak ikinci garanti kurumu geliyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

"Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarların finansmana erişim imkanlarını artırmak ve hızlandırmak amacıyla ikinci bir kredi garanti kurumu kurulacak"

"Yeni kredi garanti kurumu önümüzdeki birkaç ay içinde faaliyete geçecek. Yapılacak değişiklikle kredi garanti işlemleri daha rekabetçi bir ortamda yapılacak ve 250 milyar liralık kefalet hacminden firmalarımızın daha hızlı yararlanması sağlanacak"

(Zeynep Akyıl/ Ankara)

2- "Raporlar unutulur, Türkiye'nin başarı hikayesi sürer"

Maliye Bakanı Naci Ağbal:

"Kredi derecelendirme şirketlerinin raporları unutulur gider ama Türkiye'nin bu ileriye dönük başarı hikayesi artarak devam eder"

"Bütçeye, ocak ayında, özelleştirme fonundan 4 milyar liralık kaynak aktarıldı. Dolayısıyla özelleştirme gelirine ilişkin hedefimizin (13 milyar lira) bir kısmını gerçekleştirmiş bulunuyoruz"

"(Şans oyunları ve at yarışlarının lisans hakları) Bunların yönetilmesi ve değerlendirilmesi konusunda Türkiye Varlık Fonu ilgili kurumlarla çalışmalarına devam ediyor. Fonun bütün faaliyetlerinin eksenini belirleyecek ana doküman Stratejik Yatırım Planı'dır. Bu da Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek"

(Erdal Çelikel/ Ankara)

3- Yatırımcılara "avantajlardan yararlanın" çağrısı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan:

"Türkiye'ye, Türkiye ekonomisine güvenin ve yatırımlarınızı ertelemeyin. Bu yıl yatırım yapan yatırımcılara, önemli avantajlar sağlıyoruz. Yatırımcı için 2017 yılı son derece cazip"

"Ülkede yaratılmaya çalışılan belirsizlik ortadan kalkacak. Referandum sonrası, 2023 hedeflerine çok daha hızlı ilerleyeceğiz"

"Türkiye'nin 2016 yılında atlattığı onca badireye rağmen, ekonominin ne kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğunu tüm dünya gördü"

(Mehtap Yılmaz/ Necip Fazıl Çelik/ Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Binali Yıldırım Fikirtepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title