Haberler

Gündem / 5 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ı kabul edecek, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ı kabul edecek, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek.

(İstanbul/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Le Meridien Otel'de düzenlenecek Göç ve Mülteciler konulu Asya Ülkeleri Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı'na katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Mısır Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarını denetleyecek ve esnafla bir araya gelecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orhangazi Nadir Sosyal Tesisleri'nde bazı milletvekilleriyle toplantı gerçekleştirecek, Gedelek 3. Turşu Festivali ile AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak, İznik Belediyesi'nin toplu açılış töreni ile özel bir okulun açılış töreninde bulunacak.

(Bursa/09.30/11.00/12.00/15.30/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde AK Parti Sivas İl Danışma Meclisi Toplantısı ile 10. Buruciye Şiir Akşamları Programı'na katılacak.

(Sivas/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Konyalı Sanayiciler ve İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya gelecek, Türkiye'de asansör güvenliği konulu panele katılacak.

(İstanbul/09.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri tarafından kabul edilecek, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi, Sanayi, Madenler ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade ve Yol ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahmed Akhundi ile görüşecek, basın toplantısı düzenleyecek, Türk Ticaret Merkezini ziyaret edecek.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti 6. Bölge Yerel Yönetimler Programı'na katılacak.

(Malatya/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, 4. Bölge Cazibe Merkezi İrtibat Bürosu açılışı ile Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım ve İstişare Toplantısı'na katılacak, Bayburt Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde bulunacak.

(Erzurum/10.00/10.30/Bayburt/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, DEİK'in düzenlediği 2. İstanbul Kamu-Özel Sektör İşbirliği Zirvesi'ne, Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri ile İMO Dünya Denizcilik Günü etkinliklerine katılacak.

(İstanbul/10.00/14.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1-Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu'nun Mare-Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali kapsamındaki "Yaratıcı Mahalleler" Projesi çerçevesinde tasarımcı Tamer Nakışçı, "Futureisblank" çalışmasıyla ziyaretçilerini karşılayacak.

(İstanbul/16.00)

2- Barok döneminin bestecisi Antonio Vivaldi'nin eserlerine çağdaş bir yorum getiren "Vivaldianno City of Mirrors" Ülker Sports Arena'da sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/21.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 10. haftaya, Aytemiz Alanyaspor-Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor-Bursaspor, Antalyaspor-Gençlerbirliği, Beşiktaş-Trabzonspor maçlarıyla devam edilecek.

(Antalya/13.30/19.00/Karabük/16.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 5. hafta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Muratbey Uşak, Pınar Karşıyaka- Beşiktaş Sompo Japan, Yeşilgiresun Belediyespor-TED Ankara Kolejliler karşılaşmalarıyla başlayacak.

(İstanbul/İzmir/16.00/Giresun/16.30) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3. hafta 4 müsabakayla başlayacak.

(Fotoğraflı)

4- Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Eczacıbaşı VitrA ile Bulgaristan'ın Maritza takımı, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Efeler Ligi'nde 4. hafta 5 maçla başlayacak.

(Fotoğraflı)

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 7. hafta müsabakaları yapılacak.

(Fotoğraflı)

7- TFF 1. Lig'in 10. haftasına, Denizlispor-Balıkesirspor, Adana Demirspor-Eskişehirspor, Samsunspor-Şanlıurfaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Denizli/13.00/Adana/17.00/Samsun/19.00) (Fotoğraflı)

8- Spor Toto 2. Lig'de 10. hafta maçları yapılacak.

9- Golfte "Turkish Airlines Open 2016" turnuvası, Regnum Carya Golf Resort Otel sahasında sürüyor.

(Antalya/09.45) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1 - Altın mevduatı 9 ayda 11 milyar liraya ulaştı

Küresel büyümeye ilişkin endişeler ve jeopolitik risklerin gündemden düşmediği 2016'da, gram altındaki yükseliş yatırımcıları altın mevduatı hesaplarına yöneltti

Türkiye'de toplam altın mevduatı, bu yılın 9 ayında 2015'in aynı dönemine göre yüzde 18,7 artışla 10 milyar 928,7 bin liraya yükseldi

Söz konusu dönemde, Türkiye'de en fazla altın mevduatına sahip il 4,1 milyar lira ile İstanbul olurken 1,2 milyar lira ile Ankara ikinci sırayı aldı

İstanbul ve Ankara, Türkiye'deki toplam altın mevduatının yarısına sahip

Altın mevduatının en fazla arttığı il yüzde 153,3 ile Tunceli, en fazla azaldığı il ise yüzde 24 ile Bingöl oldu

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

2- Türkiye enerjide Lübnan için "doğal geçit"

Lübnan Petrol İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Vissam Zahabi:

"Türkiye bizim Avrupa'ya doğal geçidimiz ve ülkede oldukça büyük bir iç talep var. Doğalgaz ihracatımız için en önemli seçeneklerden biri"

"Boru hatlarıyla denizden doğalgazı Türkiye'ye ve oradan Avrupa'ya da gönderebiliriz"

(Zeynep Duyar Canlı / İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çin Halk Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Akıncı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title