Haberler

Gündem / 29 Temmuz 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki heyeti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki heyeti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışı ile şehitleri anma programına katılacak.

(Ankara/12.00/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dış Ekonomi·k İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan'ı kabul edecek.

(TBMM/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Darbelere karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz" adlı kadın buluşmasına katılacak.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, il protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle değerlendirme toplantısı yapacak, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunacak.

(Hatay/09.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin turizm istatistikleri ile haziran ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ile Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2-Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda kulüplerin yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor.

ÖZEL HABER

1- Diyarbakır'daki demokrasi nöbetinin "çınarı" oldu

FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkisini göstermek için 7'den 70'e meydanı dolduran Diyarbakır'daki vatandaşlardan 80 yaşındaki Saliha Gündüz, ilerleyen yaşına rağmen gösterdiği azimle demokrasi nöbetinin adeta çınarı haline geldi

Türkiye'de 27 Mayıs ve 12 Eylül darbeleri ile 12 Mart Muhtırası ve 28 Şubat sürecinde yaşananların tanığı Gündüz, Türkiye'nin aydınlık geleceği için koltuk değneği ile her gece Parkorman'daki demokrasi nöbetine katılıyor.

Gündüz:

"Darbe olsaydı bu gençler postalların altında kalırdı. Ülke savunması için kullanılan silah ve bombalar FETÖ tarafından halka karşı kullanıldı. Vergilerimizle alınan o uçakları kaldırıp insanlarımızı şehit ettiler. Burada gençlerin geleceğini ve hakkını savunuyorum"

(Süleyman umut Gürhan / Diyarbakır) (Fotoğraflı / Görüntülü)

2- Yabancı enerji yatırımcısından Türkiye'ye destek

-Yabancı Sermayeli Enerji Yatırımcıları Derneği Başkanı Mario Diel:

" Türkiye'de enerji yatırımları hız kesmeden devam edecek. Bu süreci en az zararla atlatarak yatırımlara devam edilmesi gerekiyor. Türkiye'deki uluslararası sermaye ve enerji yatırımcıları devletin atacağı adımları desteklemeli."

"Bu olaylardan (FETÖ'nün darbe girişimi) sonra Türkiye gücünden hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam edecek, bölgesel rolü daha da güçlenecek."

"Türkiye'nin, Rusya ve İsrail ile oluşturacağı yeni dönem büyük enerji projelerinin yeniden canlanmasını sağlayacak ve enerji sektörüne yeni bir başlangıç olacak"

(Gülşen Çağatay/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Sayın abonelerimiz, Haber Destek Masası hizmete girmiştir. Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Hulusi Akar Türkiye Politika Güncel Haberler

title