Haberler

Gündem / 29 Eylül 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, WOW İstanbul Hotel&Convention Center'da düzenlenen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'na katılacak.

- Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu ve MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu ayrı ayrı kabul edecek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e iadeiziyarette bulunacak.

(İstanbul/10.00/Ankara/14.00/14.30/TBMM/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24. Dönem 4. yasama yılı faaliyetlerine ilişkin değerlendirme toplantısı yapacak, "Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim" konulu konferansa katılacak.

(TBMM/10.30/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Ofisi'nde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabul edecek, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Zanzibar Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Saif Sharif Hamad ile görüşecek.

Davutoğlu, Hilton Bomonti'de, Dünya Ekonomik Forumu İstanbul Programı'nda bulunacak, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile bir araya gelecek ve resepsiyona katılacak.

(İstanbul/12.00/13.00/14.00/16.45/18.20/18.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afganistan'da, devlet başkanlığı devir teslim törenine katılacak.

(Kabil/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dünya Ekonomik Forumu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Harekete Geçirilmesi" konulu oturumun açılışında konuşuyor, ardından devam edecek panelde panelist olarak yer alacak.

- AB Bakanı Volkan Bozkır, "AB, Komşuluk ve Ötesi" başlıklı panelde konuşma yapacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bölgesel Enerji Dinamiklerinin Anlaşılması" konulu oturuma katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, forumun, "Eşitsizliği Önlemeye Yönelik Yenilikçi Yollar" başlıklı oturumunda bulunacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  "Büyümeyi Teşvik Edecek Etkin Piyasa Altyapısı" konulu panele katılacak.

(İstanbul/09.00/15.00/11.15/12.45/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Hilton Bomonti Otel'de, Norveç AB İşlerinden Sorumlu Bakanı Vidar Helgesen ile görüşecek, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'yu Atatürk Havalimanı'nda karşılayacak.

(İstanbul/10.30/12.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'deki resmi temasları kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşecek, Türkiye'nin 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi adaylığına destek amacıyla ikili görüşmelerde bulunacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de basın toplantısı yapacak.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD örgütü hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 İhvan yöneticisinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Hazine Müsteşarlığı, 5 ve 10 yıl vadeli iki ihale düzenleyecek

(Ankara)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Türkiye'nin, Bosna Hersek'teki küçük ve orta ölçekteki işletmeleri desteklemek amacıyla Ziraat Bankasının bu ülkedeki iştirakı Ziraat Bank Bosna aracılığıyla kullandırdığı 50 milyon avroluk yeni kredi için Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın katılımıyla imza töreni düzenlenecek.

(Saraybosna) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta, Kardemir Karabükspor-Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor-İstanbul Başakşehir maçlarıyla tamamlanacak.

(Karabük/18.00/Gaziantep/20.30) (Fotoğraflı)

2- PTT 1. Lig'de 4. haftanın son maçlarında Elazığspor-Orduspor, Karşıyaka-Şanlıurfaspor karşı karşıya gelecek.

(Elazığ/19.00/İzmir/19.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbolda Türkiye'yi Banvit, Beşiktaş İntegral Forex ve Pınar Karşıyaka'nın temsil edeceği ULEB Avrupa Kupası'nda, 2014-2015 sezonu grupları İspanya'da yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.

(Barcelona/13.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Hilton Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title