Haberler

Gündem / 27 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Arap atı tanıtımı, Hipoterapi Merkezi ve TİGEM işletmelerindeki tesislerin toplu açılış törenine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Arap atı tanıtımı, Hipoterapi Merkezi ve TİGEM işletmelerindeki tesislerin toplu açılış törenine katılacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, veda ziyaretinde bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i kabul edecek.

(Ankara/10.30/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Uşak Valiliğini ziyaret edecek Erdoğan, toplu açılış töreninde bulunacak ve Uşak Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Uşak/14.15/15.00/16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Erdoğan, Aydın Valiliği ziyaretinin ardından toplu açılış törenine katılacak, Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığını ziyaret edecek.

(Aydın/17.30/18.00/19.15/19.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve beraberindeki yeni atanan kaymakamları kabul edecek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na veda ziyaretinde bulunacak.

(TBMM/10.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen yerli uçak tanıtım törenine katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Davutoğlu, AK Parti mitinginde konuşacak ve Valiliği ziyaret edecek.

(Batman/14.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Partisinin mitingine katılacak ve Valilik ziyaretinde bulunacak Davutoğlu, Kasımiye Medresesi'nde düzenlenecek mevlid-i şerif programında bulunacak ve TRT canlı yayınına konuk olacak.

(Mardin/17.00/18.00/20.30/22.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüşecek, partisinin Lüleburgaz ve Çanakkale'de düzenleyeceği mitinglere katılacak Biga, Çan ve Yenice ilçelerinde halka hitap edecek.

(TBMM/11.30/Kırklareli/14.00/Çanakkale/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, silahlı saldırı sonucu öldürülen Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız için düzenlenen törene ve cenaze namazına katılacak.

(Bursa/12.00/13.08) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmir Ticaret Odasının meclis toplantısında konuşma yapacak.

(İzmir/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sincan Temelli'deki sosyal konutlar için Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'ndaki kura törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Letonya'da, Parlamento Başkanı Inara Murniece ile görüşecek.

(Riga/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Torul toplu açılış töreni ile Şiran atık su ve içme suyu arıtma tesisleri toplu açılış törenine katılacak, iş adamları, STK üyeleri, öğretim görevlileri, şehit aileleri ile sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yapacak.

(Gümüşhane/14.00-18.30/Trabzon/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 42. İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak, toplantıya gelen bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapacak.

(Kuveyt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Turkuaz Tekstil işçileriyle söyleşi, organize sanayi bölgesindeki işçilerle sohbet toplantısı yapacak, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

(Denizli/09.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali Yeni Yatırımı Kredi Sözleşmesi'nin imza ve temel atma törenine iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekkeköy'de ziyaretlerde bulunacak, aşçılık kursu açılış töreninde yer alacak, bağımlılıkla mücadele kapsamında Antrenörler ile Farkındalık Programı'nın kapanışı ve gençlik buluşmasına katılacak.

(Samsun/10.30-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Siirtliler Derneğinde kahvaltılı programa katılacak, Sur ilçesinde esnafı ziyaret edecek, muhtarlarla yemekli toplantıda bir araya gelecek, Bağıvar ve Karpuzlu mahallelerine ziyarette bulunacak.

(Diyarbakır/09.00-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mahmudiye'de Arap atı tanıtımı, Hipoterapi Merkezi ve TİGEM Anadolu İşletmesi ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış törenlerine katılacak.

(Eskişehir/11.50/Bilecik/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rumelifed üyeleriyle bir araya gelecek, inovasyon haftası etkinliklerine katılacak, Ovaakça'da esnafı ziyaret edecek, Orhangazi'de toplu açılış ve temel atma törenlerine katılacak ve Osmangazi'de esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Bursa/09.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret edecek, Kızılcahamam ve Kazan ilçelerine gidecek.

(Ankara/12.00/14.00/14.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon'da seçim çalışmalarını sürdürecek.

(Trabzon/10.30-21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

15 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, temel atma törenlerine katılacak, seçim çalışmalarında bulunacak.

(İstanbul/10.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

16- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kozyatağı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/ 10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, Mayıs ayına ilişkin ekonomik güven endeksi ile art ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi finalinde Ukrayna'nın Dnipro takımıyla İspanya'nın Sevilla ekibi, Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da karşılaşacak.

(Varşova/21.45) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Basketbol Federasyonunun yeni başkanı Ankara'da yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında seçilecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi son maçlarında Pınar Karşıyaka ile Banvit, Fenerbahçe Ülker'le Galatasaray Liv Hospital karşı karşıya gelecek.

(İzmir/18.45/İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

4- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hafta sonunda yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Futbolda Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off finalinde Ankara Demirspor ile Sakaryaspor, İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İzmir/19.30) (Fotoğraflı)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig play-out turunda İstanbul Anafen Koleji-Ankara İl Özel İdare, Gençlerbirliği-Antalyaspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor-Selçuklu Belediyespor maçları oynanacak.

(İstanbul/Ankara/İzmir/15.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beştepe Politika Güncel Haberler

title