Haberler

Gündem / 26 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 29. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 29. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

Erdoğan, Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur ve Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati'yi Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/16.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Di·tmi·r Buşati ve Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur ile ayrı ayrı görüşecek.

(TBMM/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ve Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur'u ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konusunu ele alacak.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Radisson Blu Conference Airport Hotel'de düzenlenecek "İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı Konferansı"na iştirak edecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Uluslararası Kentsel Su ve Atık Yönetimi Sempozyumu"na katılacak, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmaları inceleyecek.

(Malatya/09.30-16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "10. ICOLD Avrupa Kulübü Sempozyumu" açılış törenine katılıyor.

Burdur'da, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek Eroğlu, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile "Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları" dağıtımına ve koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Antalya/09.00/Burdur/13.00-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Merkez Külliyesi'ndeki "15 Temmuz'un Sosyolojik Yansımaları" başlıklı konferansa katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İngiltere'de Dış İlişkiler Avrupa Konseyi adlı düşünce kuruluşunda ve BİTAF-SETA iş birliğinde London School of Economics Üniversitesinde düzenlenecek etkinlikte konuşacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- TBMM'den

Genel Kurulda, Bilirkişilik Yasa Tasarısı ele alınacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ı dinleyecek.

(TBMM/14.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Ticaret Komitesi 3. Dönem Toplantısı ve İş Forumu ile Ortak Ticaret Ofisinin açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00/12.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İran Tarım Seferberliği Bakanı Mahmud Hojjati ile basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 7. Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılışına katılacak.

(Antalya/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi Temel Atma Töreni'ne katılacak, yeni havalimanının bağlantı yollarında incelemede bulunacak.

(İstanbul/12.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, ağustos ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Çavuşoğlu, ayrıca Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından resmi konutta ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.15/09.30/10.30/11.15/11.30/12.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Tahran'da çeşitli resmi temaslarda bulunacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin "Hz. Muhammed: Allahın Elçisi" filminin gala gösterimi Kanyon AVM'de yapılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Türkiye Basketbol Federasyonunun olağan genel kurul toplantısı Ankara'da gerçekleştirilecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçe-Zalgiris Kaunas, Maccabi FOX-Galatasaray Odeabank müsabakaları yapılacak.

(İstanbul/20.45/Tel Aviv/21.05) (Fotoğraflı)

3- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. turuna 12 maçla devam edilecek.

Trabzonspor, Spor Toto 3. Lig ekibi Çorum Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak.

(Çorum/14.15) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde grup maçları başlayacak.

A Grubu'nda Mersin Büyükşehir Belediyespor, Fransa'nın BLMA ekibini konuk edecek.

(Mersin/18.30) (Fotoğraflı)

5- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan, Sırbistan'ın Partizan, Banvit ise Almanya'nın Fraport Skyliners takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00/Frankfurt/21.00) (Fotoğraflı)

6- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Gaziantep Basketbol, Romanya'nın Napoca takımını ağırlayacak.

(Gaziantep/19.00) (Fotoğraflı)

7- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Dinamo Novosibirsk-Canik Belediyespor, Bellona AGÜ-Pinkk Pecsi ve Galatasaray-TTT Riga maçları oynanacak.

(Novosibirsk/15.00/Kayseri/18.00/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

8- Voleybol Efeler Ligi'nde 2. hafta oynanacak 5 maçla tamamlanacak. (Fotoğraflı)

9- Hentbol Bayanlar Süper Lig 5. hafta maçında Samsun Gençlik, Zağnosspor ile karşılaşacak.

(Samsun/15.00)

ÖZEL HABER

1- TOKİ hedefini "4 bin" aşacak

TOKİ Başkanı Ergün Turan:

"Sosyal konut sayısında ciddi manada hedefimizi aşmış durumdayız. 60 bin konut hedeflemiştik, bu yılı 64 bin konut üretimiyle çıkmış olacağız"

"Hedefimiz inşallah yine beklentiyi aşmak ve yeni yılda 70 bin konut üretmek"

"Son 4 yılda yapılan ve yapımına devam edilen 19 stadyum var, 72 bin öğrenci kapasiteli yurt inşaatı yaptık ve teslim ettik. 22 üniversitenin kampüs inşaatlarını yapıyoruz. Bin 50 okul inşaa ettik"

(Harun Kaymaz/Bursa)

2- "ByLock" darbe girişimi iddianamesinde

Denizli'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, Fetullah Gülen'in talimatıyla örgüt mensuplarının kullanmaya başladığı kriptolu yazışma programı "ByLock"un nasıl çalıştığı ve nasıl kullanıldığı ayrıntılı şekilde yer aldı

İddianameden:

"(Fetullah Gülen'in talimatı) Tüm üyeler ByLock programı üzerinden görüşmeler yapsın, normal telefonla görüşme yapanlar 'hizmete' ihanet etmiş olur"

"ByLock programı ilk başta İngilizce yazılım olarak üretilmiş ve örgütün kullanımına sunulmuş, daha sonra Türkçe yazılım güncellemesi yapılarak Turquoise ismi ile özellikle tüm Türkiye'de FETÖ/PDY hizmetine sunulmuştur. Türkiye'de örgüt tarafından yazışma ve mesajlaşma olarak bu iki Türkçe ve İngilizce versiyonu kullanılmaktadır"

"ByLock isimli programa FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet göstermeyen bir kişinin ulaşmasının mümkün olmayacağı açıktır"

(Mustafa Yıldırım/Denizli)

3- Yenilenebilirin finansmanında "Avrolu YEKDEM" önerisi

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin:

"Yenilenebilir projelerin finansmanına kesintisiz devam edebilmek için, YEKDEM'in sürdürülmesi gerekiyor. Yeni yatırımlarda fiyatları aşağı çekip, vadeleri uzatarak bunu yapmak mümkün"

"Alım garantisi dolar yerine daha düşük maliyetli avro cinsinden verilirse, bankaların da yatırımcıya yıllık yüzde 1-2 daha ucuz finansman sağlaması söz konusu olabilir"

(Sibel Akbay / İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title