Haberler

Gündem / 25 Nisan 2014

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avustralya Anıtı'nda, 57. Alay Şehitliği'nde ve Yeni Zelanda Anıtı'nda gerçekleştirilecek anma törenlerine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü

-  AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avustralya Anıtı'nda, 57. Alay Şehitliği'nde ve Yeni Zelanda Anıtı'nda gerçekleştirilecek anma törenlerine katılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Conkbayırı'ndaki temsili alay sancağı devir ve teslimine katılacak.

(Çanakkale/11.00/12.30/13.30/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısına katılacak.

Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Karadağ Devlet Başkanı Filip Vujanoviç ile ayrı ayrı görüşecek.

Mabeyn Köşkü'nde Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Raşit Dostum'u kabul edecek Erdoğan, ardından Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile bir araya gelecek.

(İstanbul/13.00/15.00/16.00/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra AK Parti'nin Erzurum mitingine katılacak. Davutoğlu, daha sonra Sivas'a geçerek AK Parti mitingine iştirak edecek ve valiliği ziyaret edecek.

(Erzurum/13.00/13.30/17.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da, seçim çalışmaları çerçevesinde Düsseldorf ISS Dome Arena'da yurt dışındaki partililere seslenecek.

(Düsseldorf) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MÜSİAD 23. Olağan Genel Kuruluna katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, DAP Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

Bakan Yılmaz, daha sonra Batman'da taziye evini, AK Parti Bağlar ve Kayapınar Merkez İlçe Başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Erzurum/11.00/Batman/18.00/Diyarbakır/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Eğribel Tünelleri'nin temel atma törenine katılacak.

(Giresun/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Menderes, Torbalı ve Selçuk ilçelerinde muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, belediyeleri ve partisinin ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek.

(İzmir/10.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hamzaköy Blue Park Otelde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapacak, Kireçtepe'de Bursa Şehitliği'nin açılış törenine katılacak.

(Çanakkale/13.00/14.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Türk Federasyonu Mönchengladbach Türk Kültür Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışına katılacak.

(Mönchengladbach) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Avusturya'da mitinge katılacak.

(Viyana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu'na ve Sevgi Yürüyüşü'ne katılacak.

(İstanbul/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı SKM açılışına ve

Ensar Vakfının düzenlediği Kutlu Doğum programına katılacak.

(İstanbul/14.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kemeraltı esnafıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Eğitim Bir-Sen 1. Olağan Kurulu'na katılacak, ziyaretlerde bulunacak, Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları İstişare Toplantısı'nda yer alacak.

(Trabzon/08.30-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" hava harekatının sona ermesi ve başlayacağı ilan edilen "Umuda Dönüş" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Almanya'da, Türklerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşları tarafından "Soykırım İftiralarına Karşı Dostluk ve Barış Buluşması" yürüyüşü düzenlenecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında, Bursaspor-İstanbul Başakşehir, Çaykur Rizespor-Kasımpaşa, Eskişehirspor-Fenerbahçe karşılaşmaları yapılacak.

(Bursa/13.30/Rize/16.00/Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Basketbol Ligi'nin 28. haftası, Türk Telekom-NSK Eskişehir Basket, Galatasaray Liv Hospital-Darüşşafaka Doğuş, Royal Halı Gaziantep-Banvit ve Pınar Karşıyaka-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/16.00/İstanbul/Gaziantep/17.00/İzmir/18.00) (Fotoğraflı)

3- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off yarı final serisi ikinci maçlarında, Galatasaray Odeabank-Adana ASKİ ve Abdullah Gül Üniversitesi-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00/Kayseri/16.00) (Fotoğraflı)

4- Erkekler Voleybol 1. Lig final etabı 2. devresi ilk maçlarında, Yüreğir Spor Salonu'nda, Galatasaray FXTCR-Ziraat Bankası, Arkas Spor-Halkbank karşılaşacak.

(Adana/14.00/17.00) (Fotoğraflı)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig klasman etabı 2. devre ilk gün maçlarında, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda, Beşiktaş-Maliye Milli Piyango, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçları yapılacak.

(Bursa/14.00/16.30) (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Voleybol 1. Lig klasman etabı 1. devre ikinci gün maçlarında, Sarıyer Belediyespor-Nilüfer Belediyespor, İdmanocağı-Bursa Büyükşehir Belediyespor Antalya Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Antalya/14.00/16.00) (Fotoğraflı)

7- Bayanlar Hentbol Süper Lig play-off grubunda Ardeşen Gençlik ile Muratpaşa Belediyespor karşılaşacak.

(Rize/18.00) (Fotoğraflı)

8- PTT 1. Lig'de 29. haftaya 3 maçla devam edilecek. (Fotoğraflı)

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 33. haftanın ilk maçında MKE Ankaragücü ile Nazilli Belediyespor, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacak.

(Ankara/15.30) (Fotoğraflı)

9- TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası, Garanti Koza Arena'da oynanacak ön eleme maçlarıyla başlayacak.

Turnuvanın kura çekimi aynı yerde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Avrupa Birliği Egemen Bağış Çanakkale Politika Güncel Haberler

title