Haberler

Gündem / 24 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk1- 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Öğretmenler Günü programına katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk

1- 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Öğretmenler Günü programına katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde vereceği öğle yemeğinde, 81 ilden öğretmenlerle bir araya gelecek.

Ankara (13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki öğretmenler, TBMM Başkanlık makamında kabul edilecek, ardından Yılmaz, öğretmenlerle bir araya gelecek.

(Ankara/17.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ilkokuldaki öğretmenleri Cemal ve Nezahat Kazak'ı bakanlıkta ağırlayacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sürmene Öğretmenevi'nin açılışına katılacak, Ramada Oteli'nde verilecek akşam yemeğinde öğretmenlerle bir araya gelecek.

(Trabzon/13.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.30/16.15)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalya Elite Lara Otel'de düzenlenen TÜROFED Genel Kurulunda konuşacak, sanayicilerle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu, Antalya iş dünyası, meslek odaları ve STK'larla buluşma programına ve ANSİAD Akdeniz toplantılarına katılacak.

(Antalya/10.00/13.30/15.45/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1 - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'de, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın lideri David Lidington ile görüşecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Kapanış Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Dünya CBS Günü Sempozyumu" ile "Piri Reis Harita, Gayrimenkul ve Coğrafi Bilgi Sistemler Derneği 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi"ne katılacak.

(İstanbul/10.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15 Temmuz Zaferi paneline katılacak.

(Şanlıurfa/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM'den.

Genel Kurul, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'da değişiklik yapan tasarıyı ele alacak.

(14.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığının 2017 Yılı Bütçeleri görüşülecek.

(11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Serbest Bölgeler Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(10.00)

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tümgeneral İbrahim Aydın ile Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ı dinleyecek.

(11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KİT Komisyonunda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün 2013-2014 yılı hesapları görüşülecek.

(11.00)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) Mustafa Yılmaz ile 7. Türkiye Enerji Zirvesi'ne katılacak.

(Adana/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elektrik Teknolojileri Bina Otomasyon Fuarı'na ve Malatyalı İş Adamları Derneği toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 32. İSEDAK kapanış oturumuna iştirak edecek.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, kasım ayı toplantısında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara /14.00)

5- TÜİK, ocak-eylül dönemi yapı izin istatistikleri ile kasım ayı sektörel güven endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinin belli bir süre dondurulmasını tavsiye eden karar tasarısı, Avrupa Parlamentosunda oylanacak.

(Strazburg) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında birinci dönem merkezi ortak sınavlarının ikinci gün oturumları gerçekleştiriliyor.

(09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi Müdürler Çalıştayı ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin Düzenlediği Türk-Alman Forumu'na katılacak.

(İstanbul/10.00-Antalya/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye'de ilk kez 1846'da, İtalyan sanatçılar tarafından Naum Tiyatrosu'nda sahnelen "Ernani" operası, 170 yıl sonra yeniden sahnelenecek.

(İstanbul/20.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 5. hafta maçları oynanacak.

A Grubu'nda Fenerbahçe-Zorya, H Grubu'nda Shakhtar Donetsk-Atiker Konyaspor, L Grubu'nda ise Steaua Bükreş-Osmanlıspor maçları yapılacak.

(İstanbul/19.00/Lviv/Bükreş/21.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında Anadolu Efes-Kızılyıldız MTS, EA7 Emporio Armani Milan-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Milano/22.45) (Fotoğraflı)

3- Erkekler Hentbol Süper Lig 8. hafta erteleme maçında Aziziye Belediyesi Termalspor-Amasya Taşova YİBO karşılaşacak.

(Erzurum/14.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Boşanan çiftlere "özel hayata saygı" önerisi

Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan 'Ailem Dağılmasın' kitabından:

"Eşlerin boşandıktan sonra birbirlerinin özel hayatına karışmaya dini açıdan da hakkı yoktur. Erkeğin eski eşi üzerinde hala söz sahibi olduğuna inanması, Cahiliye döneminden kalan ilkel bir zihniyeti temsil etmektedir"

"Mutlu evliliğin temelinde, yaşadığı sorunları gizlemeye çalışan ve birbirlerine kızmayan eşler değil, kırgınlıklarını ifade eden, sorunlarını yıkıcı değil de yapıcı tartışmalara dönüştürebilen eşler vardır"

"Allah'ın hoşlanmadığı bir helaldir boşanma. Evin cehenneme, eşlerin zalime dönüştüğü bir anda kurtarıcıdır"

(Aynur Ekiz-Ankara)

2- Otomotivciler Maliye Bakanlığı ile ÖTV düzenlemesini görüştü

Sektörün 3 önemli derneği, yeni ÖTV düzenlemesi ile görüşlerini Maliye Bakanlığına iletti

OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen:

"ÖTV konusunu değerlendirmek üzere Maliye Bakanlığımızca, otomotiv sektörünü temsil eden paydaşların katılımıyla bir toplantı düzenlenmiş olmasını çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz"

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan:

"Bu toplantı sektörün konuyla ilgili görüşlerini iletebilmek açısından önemliydi. Herhangi bir adımda bu görüşlerin dikkate alınacağını umuyoruz"

(Mücahid Eker/İstanbul)

3- Konutta faizler düştü, satışlar fırladı

Ekimde konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25, ipotekli satışların ise yüzde 72 artmasında, faizlerin düşmesiyle kredi kullanım oranının yüzde 75'ten yüzde 80'e yükselmesinin etkili olduğu belirtildi

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım:

"Faiz oranlarının düşmesi ve kredi kullanım oranının yüzde 80'e çıkarılması özelde ipotekli satışları genelde ise toplam satışı ciddi şekilde artırdı"

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu:

"Faizler yüzde 1'in altına düştü ve konut alıcısı bu fırsattan yararlandı"

(Uğur Aslanlan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title