Haberler

Gündem / 23 Mayıs 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Dünya İnsani ZirvesiKüresel insani yardım sisteminin masaya yatırıldığı Dünya İnsani Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Dünya İnsani Zirvesi

Küresel insani yardım sisteminin masaya yatırıldığı Dünya İnsani Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda heyet başkanları onuruna akşam yemeği verecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Acil Durumlarda ve Uzun Dönemli Krizlerde Eğitim" konulu özel oturuma katılacak, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile görüşecek.

(İstanbul/16.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Dışişleri Bakanlığınca düzenlenen TİKA, AFAD, Türk Kızılayının çalışmalarını yansıtan, Anadolu Ajansı fotoğraflarının yer aldığı, video ve interaktif alanlarla desteklenen "İnsanlık İçin Birleşen Millet, Türkiye" sergisi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açılıyor.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Zirve kapsamında "Doğu-Batı Orkestrası", Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda konser verecek.

(İstanbul/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Tahran'ı ziyaret edecek, İran, Hindistan ve Afganistan arasında Çabahar Limanı ile ilgili iş birliği anlaşması imzalanacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Başkanı Barack Obama, Vietnam'a resmi ziyarette bulunuyor.

(Hanoi)

3-Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Güney Kıbrıs Rum kesiminde yapılan milletvekili seçimlerinin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfının daimi sergisinin açılışına katılacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yazar Sibel Eraslan, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde söyleşiye katılacak.

(İstanbul/19.30)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri" temalı "5. Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı"nın açılışına iştirak edecek.

(Sakarya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1-Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası Kazakistan'da sürüyor.

(Astana)

2- Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) ana tablo maçları devam ediyor.

(Paris) (Fotoğraflı)

3- PTT 1. Lig'de play-off yarı final rövanşında Multigroup Alanyaspor-Balıkesirspor ve Adana Demirspor-Vartaş Elazığspor maçları oynanacak.

(Alanya/19.00/Adana/21.30) (Fotoğraflı)

4- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında TOFAŞ ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Bursa/19.00) (Fotoğraflı)

5- Atletizmde Turkcell Süper Lig 1. Kademe yarışları Mersin'de başlıyor.

(Mersin) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Doğalgaz dağıtımına 5 milyar liralık yatırım

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan:

"Bu yıl sonunda doğalgaz dağıtım sektörünün yatırım miktarı açıklanacak. Beş yıllık süreç için yaklaşık 5 milyar liralık yatırım olacağını tahmin ediyoruz"

"Bir grup uzman üniversite hocasıyla (doğalgaz dağıtımında) mükemmellik esaslarının belirlenmesi için bir çalışma yapacak ve müşteri memnuniyetini tam anlamıyla nasıl ölçebiliriz sorusu üzerine yoğunlaşacağız"

"Yeni dönemde şirketlere dağıtım sektöründe üstlendikleri riskin karşılığı olarak bir başarı primi verilmesini istiyoruz"

(Nuran Erkul/Ankara)

2- Jandarmanın atları "özel" görevlere hazırlanıyor

Nevşehir'deki JAKEM Komutanlığında özel eğitime tabi tutulan atlar, turizm bölgeleri ve motorlu araçların giremediği alanlardaki asayiş görevleri için özenle hazırlanıyor

Güne tımarla başlayan atlar, görev yapacakları mekanlara uyum sağlayabilmeleri için özel parkurlarda titizlikle eğitiliyor

Atlı Jandarma Takım Komutanı Üsteğmen Anıl Sözeyataroğlu:

"Birçok üstün özelliklere sahip olan atlar, asayiş hizmetlerinde, suç ve suçlularla mücadelede jandarmanın etkinliğini arttırmaktadır"

(Murat Kaya/Nevşehir)

3- "İkametgahta acele eden kira yardımından mahrum kalabiliyor"

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, acele ederek işlemleri tamamlanmadan ikametgah değişikliği yapmaları durumunda kira yardımından mahrum kalabiliyor

TÜSODER Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak:

"Riskli binaya kentsel dönüşüm kapsamında risk raporu almadan adres değişikliği yapanlar devletin kira yardımından yararlanamıyor"

"Tüketiciler mağduriyet yaşamak istemiyorlarsa kira yardımı için gereken belgeleri tamamladıktan sonra ikametgahını taşımamalı"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title