Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Letonya'da

Güncelleme:

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Geçici İkametgahında resmi törenle karşılayacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Letonya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins tarafından Cumhurbaşkanlığı Geçici İkametgahı'nda resmi törenle karşılanacak. Baş başa görüşmeden sonra heyetlerarası görüşmelere başkanlık edecek Erdoğan ve Berzins, anlaşma imza töreninin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

Özgürlük Anıtı'na çiçek koyacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Letonya Milli Kütüphanesinde düzenlenen Türkiye-Letonya İş Forumu'nun açış konuşmasını yapacak.

Meclis Başkanı Solvita Aboltina tarafından Meclis binasında onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak Erdoğan, Letonya Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde konuşma yapacak, Letonya İşgal Müzesini ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Berzins'in onuruna vereceği akşam yemeğine iştirak edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarının ardından Estonya'nın başkenti Tallin'e geçecek.

(Riga/Tallin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde Akdeniz bölgesi milletvekilleri ile Bölgesel İstişare Toplantısı yapacak.

Portekiz Başbakan Yardımcısı Paula Sacadura Cabral Portas'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek Davutoğlu, partisinin doğu ve güneydoğu il başkanları ile parti genel merkezindeki istişare toplantısında bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/15.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilkent Politik Düşünce Kulübünün düzenlediği, "Muhalefetin Çözüm Sürecine Bakışı" konulu konferansa katılacak.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Borsa İstanbul ev sahipliğindeki  "Girişimcilik Yoluyla Köprüler Kurmak: Girişimcilikte Yükselen Ülke Türkiye'ye Bölgesel ve Küresel Bakış Konferansı'nın açılış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İslam ülkelerindeki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin ele alınacağı 6. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu'nda konuşma yapacak, bazı katılımcılarla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Almanya'da, Crytek şirketini ve Frankfurt Diyanet İşleri Türk İslam Birliğini ziyaret edecek.

(Frankfurt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "7. İş, Güvenlik ve Yaşam" Ankara Zirvesi'ne katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Livingston ile İngiltere Başbakanı Cameron'un Türkiye Ticaret Temsilcisi Lord Janvrin ile ayrı ayrı görüşecek, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emma Edhem'in vereceği öğle yemeğine ve Vestel'in hizmet binasının açılışına iştirak edecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Almula Tarım Elma Üretim Bahçesi'ni ziyaret edecek, KOP İdaresi Sazlıca beldesi Merkez Sazlıca Yerüstü Basınçlı Sulama Tesisi inşaatında incelemelerde bulunacak, KOP Koordinasyon toplantısına iştirak edecek, Niğde Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarının açılışını yapacak.

Bakan Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Niğde Üniversitesinde düzenlenen II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'na katılacak.

(Niğde/09.00-17.15/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın sunumunu yapacak.

(14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valilik ziyareti sonrası basın toplantısı düzenleyecek, belediyeyi ziyaret edecek, Hitit Üniversitesinde, kampüs inşaatı temel atma töreni ve akademik yıl açılışında bulunacak, koordinasyon toplantısında yer alacak

(Çorum/11.30-16.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- TBMM'den

Genel Kurul'da Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

KİT Komisyonu, Elektrik Üretim AŞ'nin 2011-2012 hesaplarını denetleyecek.

(10.30)

10- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, silahlı saldırıya uğrayan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesinde ziyaret edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttihadiyye Olayları" davasının görülmesine devam edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak.

(İstanbul/14.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılına ilişkin bitkisel üretim 2. tahmini verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Toplumsal Gelişim Eğitim ve Dayanışma Derneği ile Avrupa Eğitim Vakfının "Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek Projesi"nin açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 3. hafta maçları oynanacak.

Trabzonspor, L grubunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, Belçika'nın Lokeren, Beşiktaş ise C grubunda Partizan Stadı'nda, Sırp ekibi Partizan takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/20.00/Belgrad/22.05) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2. hafta yapılacak 6 maçla başlayacak.

D Grubu'nda Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanya'nın Valencia Basket, C Grubu'nda ise Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Polonya'nın PGE Turow takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Zgorzelec/22.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası eleme grubu müsabakaları başlayacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Andris Berzins Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title