Haberler

Gündem / 22 Haziran 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek, çiftçilerle iftarda bir araya gelecek.

(Ankara/16.30/13.30/14.30/20.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Resmi Konut'ta Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cavid Kamar Bacva'yı kabul edecek, Çankaya Köşkü'nde Başbakanlık personeli ile iftara katılacak.

(Ankara/12.00/20.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar köyü mevkisinden devam ediyor.

(Bolu/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mezuniyet Töreni ile azınlık vakıflarının iftarına katılacak.

(İstanbul/15.00/20.48) (Fotoğraflı-Görüntülü)2- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC'de TED Kuzey Kıbrıs Kolejinde düzenlenecek lise mezuniyet törenine iştirak edecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Darülacezenin iftar programı ile Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinin iftarına katılacak.

(İstanbul/19.30/20.48) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Koçak Farma İlaç Fabrikasını ziyaret edecek, sektör temsilcileriyle toplantıda bir araya gelecek, işçilerle iftar edecek.

(Tekirdağ/18.30/20.54) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Gençlik Merkezini ve esnafı ziyaret edecek, kanaat önderleri ve STK'ların temsilcileriyle iftarda buluşacak.

(Şırnak/14.30-19.43) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Belediyeyi, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Danişmendliler Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışına ve ceviz ormanı kurulması faaliyetine katılacak, DSİ tesisleri toplu temel atma ve gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım töreni ile iftar programına iştirak edecek.

(Tokat/15.30-20.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Gölyaka teşkilatının iftar programına katılacak.

(Düzce/20.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek "Vefa İftarı"na katılacak.

(Mersin/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakanlık personeli ile iftarda bir araya gelecek.

(Ankara/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, 2017 yılı tüketici güven endeksi ile 2016 kültürel istihdam verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya Başbakanı Şinzo Abe tarafından kabul edilecek ve Japonya Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Hiroshige Seko ile görüşecek.

(Tokyo) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları, "terörle mücadele, göç, Brexit ve ekonomi" konularının ele alınacağı zirvede bir araya gelecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz takip ediliyor.

(Riyad)

SPOR

1- 2017 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek final maçları oynanacak. A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek finalde Yunanistan ile karşılaşacak.

(Prag/16.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Kamu borç oranında Türkiye farkını ortaya koydu

Türkiye, geçen yıl kamu borcunun milli gelire oranında AB ve Avro Bölgesi ekonomilerinin çok üstünde bir performans gösterdi

Türkiye'de kamu borcunun milli gelire oranı AB üyesi 28 ülkenin 26'sından düşük seviyede gerçekleşti

Kamu borcunun milli gelire oranı Türkiye'de yüzde 28,3 olurken, Almanya'da yüzde 68,3'ü, Yunanistan'da ise yüzde 179'u buldu

(Ata Ufuk Şeker/Brüksel)

2- 137 yıllık hayal "Ovit Tüneli"nde sona doğru

Rize'nin İkizdere ilçesinde yapımı süren ve 14 bin 300 metreyle Türkiye'nin en uzun ikinci karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan Ovit Tüneli'nde ışığın görünmesinin ardından donanım çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı

Altyapı kazı çalışmaları tamamlanan, üst yapı çalışmaları ise yıl sonuna kadar bitirilerek hizmete açılması hedeflenen tünelin çift aydınlatma kanalı ve kırmızı beyaza boyanacak iç duvarları Türkiye'de örnek oluşturacak

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu:

"Ovit Tüneli Projesi sadece Rize-Erzurum projesi değil, doğudaki 16 ilin de kader projesi çünkü 16 ilin de çıkış kapısı olacak bir yol güzergahıdır. Bu öneminden dolayı yola Rize-Mardin sevgi yolu ismi konulmuştur"

"GAP'tan elde edilecek ürünlerin kestirme yoldan limana ulaşacağı yol, Rize-Erzurum Ovit Dağı yoludur"

(Muhittin Sandıkçı/Rize)

3- Bayramda günde 3-4 bin ton baklava tüketilmesi bekleniyor

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım:

"Türkiye'de günlük baklava üretimi ortalama bin ton. Bunun 200-220 tonu İstanbul'da üretilip tüketiliyor. Ramazan ayında bu rakam yüzde 80 arttı"

"Sadece Ramazan Bayramı'nda, günlük tüketilen baklavanın 3-4 misline çıkacağını tahmin ediyoruz"

"İyi bir fıstıklı baklavanın kilosu en az 60 liradan başlar ama diğer baklavaları 20-30 liradan başlayan fiyatlarla satanlar var"

"Kaliteli baklavada şeker ve hamur oranı azdır. İyi bir baklava kilo yapmada birinci etken değil. Her şey kararında tüketilirse sağlık muhafaza edilmiş olur"

(Eda Topcu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Hakan Fidan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title