Haberler

Gündem / 21 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah'ı kabul edecek, STK temsilcileriyle iftar yapacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah'ı kabul edecek, STK temsilcileriyle iftar yapacak.

(Ankara/16.30/20.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.

Yıldırım, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katılacak, Ağrı Stadyumu'nda vatandaşlarla iftarda buluşacak.

(Ankara/11.30/13.30/Ağrı/16.45/17.30/18.15/19.47) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1 - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Girişimci İşadamları Vakfı iftar programına katılacak.

(İstanbul/20.48) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, haziran ayı toplantısında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara /14.00)

3- TÜİK, 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nden araştırma geliştirme faaliyeti için ayrılan ödenek ve harcamaları paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile yapacağı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Roma) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ile Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Yönetmenliğini Serdar Gözekli'nin üstlendiği Muna filminin basın gösterimi Kanyon AVM'de yapılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı)

2- İnci Eviner'in "İçinde Kim Var" isimli retrospektif sergisinin basın toplantısı, İstanbul Modern Sinema Salonu'nda gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı)

3- Dr. Necdet Subaşı, Diyanet Vakfınca "35. Kitap ve Kültür Fuarı" kapsamında düzenlenen Beyazıt Ramazan Sohbetlerinin konuğu olacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

4- Grup Tillo "Divan-ı Hani" albümünün galası, Üsküdar Belediyesince Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

5- Fas asıllı Fransız şarkıcı Hindi Zahra, "Ramazanda Caz" kapsamında Zorlu PSM'de konser verecek.

(İstanbul/21.30) (Fotoğraflı)

SPOR

1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda D Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da karşılaşmayı izleyecek.

Şampiyonada ayrıca C Grubu'nda Ukrayna-Polonya ve Kuzey İrlanda-Almanya ile D Grubu'nda Hırvatistan-İspanya maçları oynanacak.

(Lens/22.00/Marsilya/19.00/Paris/19.00/Bordeaux/22.00) (Fotoğraflı)

2- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'nin hazırlıkları kapsamında Filipinler ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Terör mağduru öğrencilere kapımız açık"

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın: "Terörle mücadele etmek ne sadece güvenlik güçlerine ne de hükumete düşüyor. Bu konuda vatana sahip çıkmak hepimizin yapması gereken bir şeydir"

"Sivil toplum kuruluşları da bu konuda duyarlı ve hassas olmalı, yapılacak şeyler varsa sadece ötekinden beklemek değil de 'ben ne yapabilirim?' sorusuyla başlangıç yapmak gerekiyor. Terör mağduru öğrencilere kapımız sonuna kadar açık. Çünkü biz onlar için varız. "

(Zekeriya Güneş/Siirt)

2- 700 yıllık bin 111 taneli tespih ilgi görüyor

Kayseri'nin Develi ilçesinde andız ağacından yapılan 13 metre uzunluğundaki, 5 kilogram ağırlığındaki bin 111 taneli tespih görenlerin dikkatini çekiyor

Sivasi Hatun Cami İmam Hatibi İşçi: "Bu tespih, Selçuklu ve Osmanlı döneminde Salat-ı Nariye duası okunarak çekilmiştir. Tespihi, düşmana karşı galip gelmek, depremden, afetten korunmak için dua okunarak genellikle de sabah namazından sonra çekmişlerdir"

"Rivayete göre, Hazreti Mevlana'nın da bu camiye gelerek tespih halkasına oturup çektiği anlatılır"

(Murat Asil/Kayseri)

3- "Elektrikte kayıp-kaçakla mücadele sürecek"

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel:

"Elektrik dağıtım şirketleri olarak kayıp-kaçağı bir kader olarak görmüyoruz. Bu çözülmesi gereken bir sorun. Mücadelenin sonunda bu oran tek haneli rakamlara inecek"

"Avrupa Birliği ülkelerinde, İngiltere ve Kanada gibi gelişmiş ülkelerde de kayıp-kaçak şebeke maliyetlerinin içinde"

"Geçen yıl Türkiye'de 550 bin kişi kaçak kullanımdan yakalandı ve mahkemeye verildi. Bu yılın ilk 5 ayında da yaklaşık 250 bin kişi yakalandı"

(Nuran Erkul/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title