Haberler

Gündem / 20 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te Erdoğan, başkent Saraybosna'da, Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri tarafından resmi törenle karşılanacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te

Erdoğan, başkent Saraybosna'da, Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri tarafından resmi törenle karşılanacak. Konsey üyeleriyle gerçekleştireceği baş başa ve heyetler arası toplantının ardından Erdoğan ve konsey üyeleri ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Üyeleri ile de görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdiç ve yardımcıları ile bir araya gelecek. Erdoğan, Zvizdiç ve yardımcıları Türk iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek öğle yemeğine ve Ziraat Bankası kredisinin kullanımına ilişkin imza törenine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı'nın ve TİKA tarafından restore edilen Hünkar Cami'sinin açılış törenlerine iştirak edecek ve Kovaçi Şehit Mezarlığı'nda Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek.

Erdoğan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri tarafından onuruna verilecek resmi akşam yemeğinin ardından Ankara'ya hareket edecek.

(Saraybosna) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenecek iş kurası törenine, AK Parti genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl ve Belediye Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.30/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Davutoğlu, Çorum Valiliğini ziyaretinin ardından partisince düzenlenecek mitingde halka seslenecek.

Valiliği ziyaret edecek Davutoğlu, AK Parti'nin Yozgat mitingine katılacak.

(Çorum/13.30/14.00/Yozgat/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Davutoğlu, başkentte Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının açılış törenine, ardından Büyükşehir Belediyesi ANKA Park ses ve ışık gösterisine katılacak.

(Ankara/19.30/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Atatürk ve Cumhuriyet Meydanları'nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

(Giresun/11.00/Ordu/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1-Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Katılım Bankalar Birliği Genel Kuruluna katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Uluslararası Gençlik Zirvesi"ne, sivil toplum kuruluşlarıyla sohbet toplantısına ve El Bebek Gül Bebek Derneği yararına gerçekleştirilecek Gül Balosu'na katılacak.

(İstanbul/11.00-20.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kampüs hastanesinin temel atma törenine ve devlet hastanesi personeli ile öğle yemeği programında yer alacak.

Işık ayrıca Kocaeli Barosunu, Türk Harb-İş Sendikasını ziyaret edecek, Yukarı Değirmendere Mahallesi'nde düzenlecek toplantıda vatandaşlara seslenecek, ilçe istişare toplantısına katılacak.

(Kocaeli/10.00-22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" mal alımı bileşeni kapsamında 35 hizmet aracının teslim töreninde bulunacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçtaş Bekirli Elektrik Santrali açılışına katılacak, Biga OSB'yi ziyaret edecek, ticaret ve sanayi odasındaki toplantıda bulunacak.

(Çanakkale/15.00/17.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında Valilik Meydanı'nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katılacak.

(Eskişehir/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemlik Devlet Hastanesi temel atma töreninde ve İnegöl'de toplu açılış töreninde bulunacak.

(Bursa/13.30-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Düzce, Sakarya ve Kocaeli mitinglerinde halka hitap edecek.

(Düzce/12.00/Sakarya/16.00/Kocaeli/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- HDP'de, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Pazarcık ilçesi ve Yeni Belediye Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde konuşacak. Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ise kent merkezi ve ilçelerde seçim çalışmaları yapacak.

(Kahramanmaraş/11.00/Malatya/13.00/Van/09.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, parti genel merkezinde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısına katılacak.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mısır'da İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 104 kişinin yargılandığı "İsmailiyye olayları" davasının görülmesine devam edilecek.

(İsmailiyye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını, TÜİK, nisan ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

(Ankara/14.00/10.00)

SPOR

1- Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Darüşşafaka Doğuş ile Trabzonspor Medical Park, Anadolu Efes ile Türk Telekom karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.45/20.00) (Fotoğraflı)

2- Kadınlar Hentbol Süper Ligi play-off finali ilk maçında Muratpaşa Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor mücadele edecek.

(Antalya/16.00) (Fotoğraflı)

3- Erkekler Hentbol Süper Lig play-off yarı final dördüncü maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Nilüfer Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Saraybosna Politika Güncel Haberler

title