Haberler

Gündem / 20 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Başbakan Binali Yıldırım, Vahdettin Köşkü'nde yabancı medya temsilcileri ile buluşacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Vahdettin Köşkü'nde yabancı medya temsilcileri ile buluşacak.

Yıldırım, Kurtköy'de Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

(İstanbul/09.30/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı'na katılacak, şehir gezisi ile Sadi Tekkesi ve Kuvayi Milliye Ruhu Anı Evi ve Şehit Gazi Müzesinin açılışını yapacak.

(Samsun/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, AK Parti Gençlik Kolları Eğitim Kampı'nı ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, şehit Uzman Onbaşı Pehlül Oruk'un cenaze namazına katılacak.

(Erzurum/10.00-13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi açılış törenine iştirak edecek, Ergene Havzası ile ilgili sanayiciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşacak.

(İstanbul/12.00-Tekirdağ/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çıldır Aktaş Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunacak, Valiliği, AK Parti il başkanlığını, Belediyeyi, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret edecek.

(Ardahan/12.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ilişkin basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gidecek.

(Tahran)

SPOR

1- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Brezilya'da sürüyor.

(Rio de Janeiro) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasına, Çaykur Rizespor-Atiker Konyaspor, Trabzonspor-Kasımpaşa, Beşiktaş-Alanyaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Rize/Trabzon/19.30/İstanbul/21.45) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftası, Manisaspor-Elazığspor, Büyükşehir Gaziantepspor-Göztepe, Mersin İdmanyurdu-Yeni Malatyaspor maçlarıyla sürecek.

(Manisa/19.30/Gaziantep/Mersin/21.45) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Taksit düzenlemesine "sektörel seçicilik" önerisi

Birkaç yıl önce cari açığa olumsuz etkisi nedeniyle uygulamaya alınan taksit sınırlandırmasına yönelik çalışma, tekrar gündeme gelirken, söz konusu düzenlemenin süresi ve kapsamının cari açık için kritik nitelikte olduğu belirtiliyor

Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu:

"İthal ürünlerde taksit sayısının artırılması orta vadede cari açık için olumsuz etkide bulunabilir. Taksit sınırlandırmasının kaldırılması kısa vadeli bir politika olmalı ve sektörel seçicilik yapılmalı"

İş Yatırım Araştırma Bölüm Yönetmeni Muammer Kömürcüoğlu: -

"Taksit sınırlandırmasının kaldırılmasının neleri kapsayıp neleri kapsamayacağı bütün hikayeyi belirleyecektir. Neticede tüketimi artırdığınız her durumda tüketimin bir kısmının ithalata gitmesinden dolayı cari açığı etkileyecek bir durum ortaya çıkacaktır"

Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal:

"Taksit sınırlaması uygulamasının kaldırılmasının cari açık üzerinde sınırlı bir etkisi olacağını düşünüyorum"

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

2- "İngiltere bir turiste neredeyse bin 500 dolar, Türkiye 900 dolar harcatıyor"

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer:

"İngiltere 48 milyar dolarlık turizm gelirini 33 milyon turist ile elde ediyor. Türkiye ise 33 milyar dolarlık turizm gelirini 37 milyon turist ile kazanıyor. Yani İngiltere bir turiste neredeyse bin 500 dolar, biz ise 900 dolar harcatıyoruz"

"Fast food dahil yeme içme sektörünün Türkiye'deki büyüklüğü 20 milyar dolar civarında, dünyada geldiği büyüklük ise 1,5 trilyon dolar"

"Henüz emekleme aşamasında olan Türkiye yeme içme sektörü, rekabet içindeki ülkeler ile kıyaslandığında karlılık, verimlilik adına çok gerilerde"

"Turizm denilince İngiltere'de kimsenin aklına deniz, kum, güneş gelmez. İngiltere'nin yıllık turizm gelirinin neredeyse yarısı Londra'daki alışveriş ve yeme içme gelirlerinden sağlanıyor"

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Binali Yıldırım Vahdettin İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
title