Haberler

Gündem / 2 Mart 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Uluslararası Ombudsmanlık Toplantısı'na katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.30/16.15/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da "15 Temmuz Darbe Girişimi - Küresel Satranç" temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi'ne katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bağcılar Belediyesi Engelliler Merkezi'nde EURECERT sertifika törenine ve AK Parti İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezince düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konferansına katılacak.

(İstanbul/13.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fransa'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Strazburg binasının açılışını yaparak basın toplantısı düzenleyecek, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) Strazburg'daki merkezinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşecek.

Bozdağ, Almanya'da Türk vatandaşlarıyla buluşacak.

(Strazburg/Karlsruhe) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemlik Belediyesi toplu konut temel atma törenine, İnegöl merkezi kapalı pazar yeri açılışına ve İznik fetih şenliklerine katılacak.

(Bursa/10.30/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilecek 103. Dönem Kaymakamlık Kura Çekim Töreni'ne katılacak.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Latanya Otel'de düzenlenen "Türkiye Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Zirvesi"ne iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM'den

Genel Kurulda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak.

(TBMM/14.00/11.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gümüşova ilçesinde tablet dağıtım törenine katılacak, Cumayeri Belediyesini ziyaret edecek, halk oylamasına ilişkin kampanyanın lansmanına iştirak edecek.

(Düzce/13.30-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, geçen yıla ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Dışişleri Komisyonunda "Türk Dış Politikasındaki Son Gelişmeler" konulu bilgilendirme yapacak.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Mısır'a ziyarette bulunacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Rustam Azimov ve Ekonomik İlişkiler, Yatırımlar ve Ticaret Bakanı Elyor Ganiyec ile görüşecek.

(İstanbul/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Kayserispor ile Fenerbahçe karşılaşacak.

(Kayseri/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Zalgiris Kaunas-Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank-Real Madrid maçları yapılacak.

(Kaunas/20.00/İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

3- Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası'nda yarı final maçları oynanacak. Yarı finalde Bellona AGÜ-Fenerbahçe ve Beşiktaş-Yakın Doğu Üniversitesi maçları yapılacak.

(İzmir/16.00/18.15) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Erkekler CEV Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, Fransa'nın GFC Ajaccio takımıyla Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - Şafak operasyonları DEAŞ'a nefes aldırmadı

Türkiye, yurt genelinde geçen ay terör örgütü DEAŞ'a yönelik eş zamanlı şafak operasyonlarıyla örgüte ağır darbe vurdu

Bir yandan Fırat Kalkanı Harekatı'yla sınır ötesinde DEAŞ'la etkin mücadelesini sürdüren Türkiye, yurt içinde de örgüte göz açtırmayarak, geçen ay 957 kişinin yakalandığı operasyonlara imza attı

Aralarında terör örgütünün yönetim kadrosundan olduğu belirlenen isimlerin de bulunduğu operasyonlar kapsamında 122 örgüt üyesi tutuklandı, mühimmat ve patlayıcı maddeler ele geçirildi

El Bab'ın terör örgütünden geri alınmasıyla DEAŞ tehdidinin Türkiye sınırından tamamen uzaklaştırılmasını sağlayan Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde 230 meskun mahal ve bin 925 kilometrekare alanda da kontrol sağlandı

(Volkan Kaşik / Malatya)

2- "Son 4 ayda üst üste kesintisiz ihracat artışı"

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi:

"2014 yılından beri üst üste 4 ay ihracat artışı olmamıştı, ilk olarak son 4 ayda üst üste kesintisiz ihracat artışı var. Bu da bizim için sevindirici bir gelişme"

"2017 yılında ihracatımızda Allah'tan bir mani olmazsa her ay artış açıklayacağız"

"AB'ye ihracatımızın oranı geçen sene yüzde 48 civarındaydı, bu sene yüzde 50'nin üzerine çıkmasını hedefliyoruz"

(Haluk Yüksel / Bursa)

3- TL, 5 aydan sonra şubatta değer kazandı

Dolar karşısındaki 5 aylık zayıf seyrini geçen ay sonlandıran TL, söz konusu dönemde yüzde 3,54 değer kazandı

SAXO Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy:

"TCMB'nin kararlı ve proaktif adımları ile en azından kısa vade adına volatilitenin azaldığını ve 'devamlı yükselen kur' algısının normalleştiğini görmekteyiz"

Deniz Özel ve Yatırım Grubu Yönetmeni Orkun Gödek:

"TCMB'nin hayata geçirdiği uygulamalar ile birlikte TL'nin açığa satılma durumu terse döndü ve ciddi anlamda değer kazançları gözlendi"

(Erhan Cihan Ünal/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Beştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title