Haberler

Gündem / 19 Mayıs 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindeki gençlik temsilcileri heyetini Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başbakanlık Yeni Bina'da gençleri kabul edecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anıtkabir'e ziyarette bulunacak.

(İstanbul/13.00/Ankara/14.00/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Hande Özsan Bozatlı'yı Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

(İstanbul/14.00)

3- Başbakan Erdoğan, ATO Congresium'da, TİKA tarafından tamamlanan ortak projelerin açılışının yapılacağı "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" başlıklı törene katılacak.

Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek.

(Ankara/12.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Soma'daki maden faciası

Faciayla ilgili adli soruşturma takip ediliyor

A Milli Futbol Takımı teknik heyeti ve futbolcuları, Soma'ya gidecek ve Aldal köyünde taziye ziyaretinde bulunacak.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Soma Ziraat Odasında basın toplantısı yapacak, vefat eden madencilerin ailelerini ziyaret edecek.

Trabzonspor futbol takımı Soma'da taziye ziyaretinde bulunacak.

(Manisa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ali Rıza Efendi Anı Evi'nin açılış törenine katılacak.

(Makedonya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şabanözü ilçesinde esnafla bir araya gelecek, valiliği, belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

(Çankırı/13.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim koordinasyon merkezini ziyaret edecek, bazı toplantılara katılacak, basın toplantısı yapacak, esnafı ziyaret edecek.

(Ağrı/12.00-18.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'da, darbe karşıtları hakkında idam kararı verilmesi, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- 67. Dünya Sağlık Asamblesi çalışmalarına başlayacak.

(Cenevre)

4- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Fransa ve Türkiye arasında yükseköğretimde işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla Campus France tarafından düzenlenen Fransa–Türkiye Akademik Koordinasyon seminerinin açılışında konuşacak.

(Fransa)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, Avrupa ve ABD'de gerçekleştireceği yaz kampı öncesi Kasımpaşa Kulübünün Kemerburgaz'daki tesislerinde antrenman yapacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü ve son maçında, Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta, Menemen Belediyespor ile Yeni Diyarbakırspor arasındaki play-off final maçı, Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda yapılacak.

(Konya/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title