Haberler

Gündem / 17 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, FETÖ'nün darbe girişiminde bombalanan TBMM'yi ziyaret ederek, hasar gören yerlerde incelemelerde bulunacak.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanı Christine Muttonen ile görüşecek, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

(TBMM/09.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AGİTPA Başkanı Chri·sti·ne Muttonen ile görüşecek, mahkeme tarafından geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi Ankara temsilciliğini ziyaret edecek.

(TBMM/10.30/Ankara12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit düşenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunacak, yaralıları ziyaret edecek.

(Diyarbakır/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den.

Genel Kurulda, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki, Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülerek, Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri de içeren torba kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinden oluşan Anayasa değişikliği komisyonu toplantılarına devam edecek.

Dışişleri Komisyonu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin gerçekleştirdiği yurtdışı ziyaretlerle ilgili izlenimleri değerlendirmek ve bazı uluslararası anlaşmaları görüşmek üzere toplanacak.

(TBMM/14.00/15.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile görüşecek.

(Ankara/ 14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, haziran ayı süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

KÜLTÜR SANAT

1- AKUT'un 20 yıllık başarılarını anlatan fotoğrafların yer aldığı " Türkiye'nin AKUT'u 20 Yaşında" sergisi, 17 Ağustos depreminin 17. yılı dolayısıyla Le Meridien İstanbul Etiler'de sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleşen Turkcell Yıldızlı Geceler konserlerinde Ukraynalı sanatçı Jamala sahne alacak.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Rio 2016 Olimpiyatları Brezilya'da devam ediyor.

(Rio de Janeiro) (Fotoğraflı)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off eleme turu ilk maçları tamamlanacak.

3- Fenerbahçe-Grasshoppers maçına doğru.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat ve kaptan Volkan Demirel, Ülker Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Fenerbahçe, Grasshoppers ile yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu ilk maçının hazırlıklarını tamamlayacak.

Grasshoppers Teknik Direktörü Pierluigi Tami, Ülker Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

Grasshoppers, son çalışmasını Ülker Stadı'nda yapacak.

(İstanbul/15.30/18.00/19.30/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Medipol Başakşehir-Shakhtar Donetsk maçına doğru.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Medipol Başakşehir, Fatih Terim Stadı'nda çalışacak.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

Ukrayna ekibi, Medipol Başakşehir ile yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu ilk maçının hazırlıklarını tamamlayacak.

(İstanbul/17.30/18.00/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Son sözü "vatanımı size bırakmayacağım hainler" oldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şubat ayında PKK ile mücadele ederken gazi olan Niyazi Ergüven, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan hava saldırısında "Vatanımı size bırakmayacağım şerefsiz hainler" dedikten sonra şehadet şerbetini içti

Şehidin ablası Esme Ergüven:

"Telefon açık kaldığında kardeşimin 'Vatanımı size bırakmayacağım şerefsiz hainler" diyerek bağırmasını duydum. Amiri olduğunu düşündüğüm bir kişinin de 'Oğlum, paşam sakin ol bu vatanı kimseye vermeyeceğiz" dediğini işittim"

Baba İsmet Ergüven:

"Devletimiz ve milletimiz bir olacak bu hainlere fırsat vermeyeceğiz. Çok şükür evladımız vatan için şehit oldu"

(İsmail Hakkı Demir/Kahramanmaraş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fitch'in, Türkiye'nin notunu teyit etmesi bekleniyor

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut:

"Bireysel emeklilik sisteminde yapılan düzenleme ve yatırımların teşviki ile ilgili kanun değişiklikleri Fitch'in dikkatle izleyeceğini belirttiği alanlardaki olumlu gelişmeler"

"Fitch'in darbe girişiminin olası etkilerini daha sağlıklı ölçebilmek ve bunun neticesini puanımıza yansıtabilmek için daha fazla zaman kullanacağını, şu anda olumsuz bir karar açıklamayarak notumuzu teyit edeceğini beklemekteyim"

(Nuran Erkul/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Akıncı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title