Haberler

Gündem / 16 Mayıs 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Soma'daki maden faciası

- KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, maden kazasının meydana geldiği alanda incelemelerde bulunacak. Ziyarette KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Maliye Bakanı Zeren Mungan ile İzmir Konsolosu Uğur Umum da yer alacak.

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, maden ocağındaki faciayla ilgili, Eynez Karanlıkdere mevkisindeki işletme binasında basın toplantısı yapacak.

(Manisa/11.00-19.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-Hak-İş Genel Merkezinde faciada hayatını kaybeden işçiler için anma programı düzenlenecek.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya Büyükelçisi Cristobal Gonzalez-Aller'i kabul edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Eğil ilçesinde, "Peygamberler Sempozyumu ve Eğil Tanıtım Günleri" etkinliği ile organize sanayi bölgesinde doğalgaz açılış törenine katılacak.

(Diyarbakır/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulunacak, kadın doğum hastanesini ziyaret edecek.

(Ağrı/15.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak çatı adayı tespitiyle ilgili görüşmeleri kapsamında, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret edecek.

(Ankara/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'da, darbe karşıtları hakkında idam kararı verilmesi, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler İhvan üyeleri, hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ukrayna'daki gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Gençlik, 2013" haber bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, nisanda kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final maçları İtalya'nın Milano kentinde başlayacak.

Organizasyonun ilk gününde CSKA Moskova-Maccabi Electra, Barcelona-Real Madrid karşılaşmaları yapılacak.

(Milano/19.00/22.00)

2- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, TFF'nin İstinye'deki merkezinde basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/17.30) (Fotoğraflı)

3 - Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun 34. ve son haftası, Kayserispor-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Torku Konyaspor maçlarıyla başlayacak.

(Kayseri/Eskişehir/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında, Uşak Sportif-Fenerbahçe Ülker, Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes karşı karşıya gelecek.

(Uşak/18.00/İzmir/20.00)

5- Spor Toto 2. Lig play-off çeyrek final ilk maçlarında, Beyaz Grup'ta Kartalspor-Göztepe, Yeni Malatyaspor-Hatayspor, Kırmızı Grup'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Alanyaspor, Bandırmaspor-Ankaragücü karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/Malatya/Diyarbakır/Balıkesir/16.30)

6- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında, Final Gençlik-Darüşşafaka Doğuş, Aydem Pamukkale Üniversitesi-Vestel, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Ankara DSİ ERA, Yeşilgiresun Belediye-Akhisar Belediyespor maçları yapılacak.

(Bursa/14.30/Denizli/İstanbul/18.00/Giresun/19.00)

6- Spor Toto 3. Lig play-off final maçlarında, 1. Grup'ta Localtime Fatih Karagümrük ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, 2. Grup'ta Batman Petrolspor ile Hacettepe karşı karşıya gelecek.

(Samsun/Kahramanmaraş/16.00)

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'taki play-off yarı final müsabakalarında, Tuzlaspor-Menemen Belediyespor, İstanbulspor-Yeni Diyarbakırspor maçları oynanacak.

(Konya/16.30/20.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Cristobal Gonzalez Aller Avrupa Birliği İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title