Haberler

Gündem / 15 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Ofisi'nde Yükseköğretim Kurulu üyeleriyle yemekte bir araya gelecek, Türkiye'de yatırımı bulunan yabancı sermayeli firmalarla toplantı yapacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Ofisi'nde Yükseköğretim Kurulu üyeleriyle yemekte bir araya gelecek, Türkiye'de yatırımı bulunan yabancı sermayeli firmalarla toplantı yapacak.

(İstanbul/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, çocuk evlerinde kalan 10 çocukla ATO Kitap Fuarı'nı ziyaret edecek.

(Ankara/11.00 (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Valilik ziyaretinde bulunacak, yatırım inceleme ziyaretleri gerçekleştirecek, Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı sonuçlarının değerlendirileceği toplantıya iştirak edecek.

(Yozgat/11.00/11.15/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ticaretten Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Cecilia Malmström, Dijital Ekonomi ve Toplumdan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger ve Enerji Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile görüşecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, OECD tarafından düzenlenen "İşin Geleceği" forumuna katılacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, tapu dağıtım törenine katılacak, valiliği ziyaret edecek.

Sarı, Adana'da Stratejik Çevresel Değerlendirme Bölgesel Çalıştayı kapanış toplantısına iştirak edecek, İlbank Bölge Müdürlüğüne ve Kadastro İl Müdürlüğüne ziyarette bulunacak.

(Hatay/10.00/11.15/Adana14.00/15.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8. Büyükelçiler Konferansı çerçevesinde basın toplantısı düzenleyecek.

Çavuşoğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Yavuz Coşkun'u ziyaret edecek, Üniversitenin kültür merkezinde konferans verecek, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile görüşecek.

(Ankara/11.15/Gaziantep/15.30-19.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık Koordinasyon ile Bölgesel Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon toplantısına katılacak.

(Şanlıurfa/10.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çınar ilçesinde terör saldırısının gerçekleştirildiği yerde incelemelerde bulunacak, taziye evini ziyaret edecek, şehidin cenaze namazına katılacak.

Tüfenkci, Valiliği ve Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret edecek, Mersin Limanı ve Serbest Bölge'de incelemelerde bulunacak, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odaları Başkanları ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Diyarbakır/10.30/12.30/Mersin/15.10/19.00)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Valiliği ziyaret edecek, yatırım inceleme ziyaretlerinin ardından Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı Sonuçlarının Değerlendirilmesi Toplantısı'na katılacak.

(Yozgat/11.00/11.45/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşme Sonuçları ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Orman ve Su İşleri Bakanı Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, DSİ Genel Müdürlüğü Toplu Temel Atma Merasimi'ne katılacak.

Orman Genel Müdürlüğünce orman köylülerine kullandırılan ORKÖY Kredileri Sertifikaları Dağıtım Töreni'ne iştirak edecek Eroğlu, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Düzce/09.45/10.00/11.30/Sakarya/13.30-16.00)

(Fotoğraflı-Görüntülü)

12- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisince düzenlenen Merkezi Kadın Konferansı'nın açılışına katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- CHP Kurultay Hazırlık Komisyonu Başkanı Gürsel Erol, Ankara Spor Salonu'nda, CHP 35. Olağan Kurultay hazırlıkları ile ilgili bilgi verecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler ile Mescid-i Aksa'da cuma namazı sonrası düzenlenecek protestolar takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail'in "saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla sokak ortasında öldürdüğü Filistinlilerle ilgili hukuki tartışma ve ölümler dolayısıyla uluslararası toplumdan gelen eleştiriler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Diyala'da Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki yürütülen operasyonlar izleniyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Mısır'da, cuma namazı sonrası darbe karşıtları tarafından düzenlenecek protestolar takip ediliyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı uluslararası yatırım pozisyonu verisini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TÜİK, 2015 Ekim'e yönelik işgücü istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 3. haftası 4 maçla tamamlanacak.

İki Türk takımı Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title