Haberler

Putin ve Erdoğan Azerbaycan'da Buluştu

Güncelleme:

Azerbaycan'da ilk kez düzenlenen Avrupa Oyunları için Bakü'ye giden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ayaküstü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Avrupa Oyunları, Bakü Ulusal Stadyumu'nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Törende Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil etti. Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aytaküstü sohbet etti. Putin, Erdoğan'ı genel seçimlerin ardından tebrik etmiş, CHP ve MHP kanadından da bu tebrik telefonuna tepki gelmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ONUR KONUĞU

Azerbaycan'da ilk kez düzenlenen Avrupa Oyunları için Bakü'ye giden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ayak üstü görüştü. Putin, 7 Haziran parlamento seçimlerinin ardından Erdoğan'ı arayarak AK Parti'nin başarısı nedeniyle tebrik etmiş, muhalefet partileri de tepki göstermişti.

İKİLİ GÖRÜŞME YAPACAKLAR

Putin ve Erdoğan'ın Bakü'de ikili bir görüşme yapması, Türk Akımı ve Mersin Akkuyu Nükleer Santrali gibi dev projelerin yanı sıra iki ülke ticari ve ekonomik ilişkileri, bölgesel ve uluslararası sorunların ele alması bekleniyor.

Avrupa Oyunları, 68 bin seyirci kapasiteli Bakü Ulusal Stadyumu'nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Törene Erdoğan ve Putin'in yanısıra, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Çek Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Başkanı Jan Hamachek, Monaco Prensi II. Albert'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 devlet başkanı ve liderle yaklaşık 40 üst düzey devlet yöneticisi seremoniye onur konuğu olarak katıldı.

Ülke tarihinin en büyük organizasyonu olan 1. Avrupa Oyunları'nda 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu, 20 branşta yarışacak. Önemli bir kısmı yeni inşa edilen ve modernizasyonu yapılan 18 ayrı spor tesisinde yapılacak oyunları 1500 gazeteci izleyecek.



Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Azerbaycan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

refik:

sayin cumhurba$kanimiz seçimle geldigi için ve daha ôncesi referandum muhalefet partileri tarafindan kabul edildigi için fiilen ve kanunen devlet ba$kanidir dilerim sayin ba$kan yanliz birakilmaz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title