Haberler

Gündem / 12 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i kabul edecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Swiss Otel'de düzenlenen "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu istişare toplantısına katılacak.

(İstanbul/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Almanya'nın önde gelen tur operatörleri ve turizm sektör temsilcileriyle yapacağı toplantının ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Frankfurt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den.

Anayasa değişikliği için AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerden oluşan komisyon, ilk toplantısını yapacak.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, Hakkari ve Şırnak illerinin kaldırılarak Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması, terörle ilişkili belediyelerle ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/15.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Swiss Otel'de düzenlenen "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu istişare toplantısına katılacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, haziran ayı dış ticaret ve sanayi ciro endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile makamında bir araya gelecek, heyetler arası görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30/11.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- "15 Temmuz Türkiye Demokrasisi" konulu panel, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilecek, AA fotoğraflarından oluşan sergi ziyarete açılacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Brezilya'da sürüyor.

(Rio de Janeiro) (Fotoğraflı)

2- Turkcell Süper Kupa maçına doğru.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında 13 Ağustos'ta oynanacak maç öncesi her iki ekibin teknik direktörleri Şenol Güneş ve Jan Olde Riekerink ile takım kaptanlarının katılımıyla Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenlenecek.

(Konya/18.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Futbolda takımların yeni sezon öncesi transfer ve hazırlık çalışmaları izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım çağrısına iş dünyasından destek

Başbakan Yıldırım'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım çağrısı ve özel sektörün yapacağı yatırımlara sağlanacak teşvik ve destekler, iş dünyasında heyecan yarattı

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu:

"Başbakanımızın bu çağrısına olumlu bakıyorum. Buradaki bazı tesislerle oraya gidilebilir, yeni tesisler yapılabilir ama bu hususta devletin desteklemesi gerekir"

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın:

"Bu teşviklerle bölgeye gidebilir ve yatırım yapabiliriz"

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen:

"Bu teşvikler eminim ki tüm yatırımcıları süratle hareketlendirecek ve heyecanlandıracaktır"

Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu:

"En azından oradaki işsizlik ve sanayileşmeyi Türkiye ortalamasına getirebilirsek, bölgeler arasındaki farklılığı giderebilirsek çok olumlu olur. Bu konuda da Başbakan'ın söylemini destekliyor ve arkasında duruyoruz"

(İstanbul/Elif Ferhan Yeşilyurt/Uğur Aslanhan)

2- İnşaat sektörü açığı Rusya ile kapatmak istiyor

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu:

"Bu yıl sektörümüzün yurtdışındaki payı yarı yarıya düştü. Ancak Rusya ile olan son gelişmeler, sektördeki kaybın en az yarısını telafi eder"

"Rusya ile dün başlayan iyi ilişkiler, uzun vadede sektörün dünyada yeniden liderliğe oynamasını sağlayabilir"

TMB Başkanı Mithat Yenigün: "Yeni dönemde ilişkilerin normalleşmesiyle iki ülkenin de ekonomisine pozitif katkının devam etmesini bekliyoruz"

(Kerem Kocalar/Gaziantep)

3- Suriyeli öğrencilere meslek lisesi yolu

-Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye'de geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin mesleki eğitim kurumlarına kayıtlarının yapılabilmesi için usul ve esaslar belirlendi

-Buna göre, Türkçe bilen Suriyelilerden Halk Eğitim Merkezlerince Türkçe Seviye A1 programını almış olmaları veya okuma yazma 1. kademe Seviye Tespit Sınavı'ndan başarılı olmaları şartıyla doğrudan boş kontenjanı bulunan okulların Anadolu Meslek Programı 9. sınıfa kayıtları yapılacak

-Türkçe bilmeyen Suriyeli öğrenciler için 9. sınıfın birinci döneminde Türkçe programı uygulanacak

(Selma Kasap-Merve Yıldızalp/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.Sayın abonelerimiz, Haber Destek Masası hizmete girmiştir.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İran Politika Güncel Haberler

title