Haberler

Gündem / 11 Ekim 2013

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü'nde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şube Başkanı Ören Altmışyedioğlu Tarhanlı ile yeni seçilen yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

(İstanbul/15.30/14.45/16.15)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert ile Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

Çiçek, Keçiören Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezinin açılışını yapacak.

(TBMM/Ankara/11.00/15.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Rixos Otel'de düzenlenen, Kız Çocuklarının Eğitim ve Öğretiminde Yeni Politika ve Uygulamalar Çalıştayı'na katılacak. Programda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yer alacak.

Erdoğan ayrıca parti genel merkezinde MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/10.30/15.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP TBMM Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Finans Merkezinin tanıtımı amacıyla düzenlenen "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör" başlıklı forumda konuşma yapacak, Türkiye Bankalar Birliği tarafından düzenlenecek resepsiyona katılacak.

(ABD) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bodrum Kempinski Hotel Barbaros Bay'da Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) 9. Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılacak.

(Muğla/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Fransa Sanayi ve Kalkınma Bakanı Bakanı Arnaud Montebourg ile görüşecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güneş Enerjisi Sektöründeki Gelişmeler ve Karapınar Enerji İhtisas Endüstrisi Bölgesi Yatırım Fırsatları konulu panele katılacak, Karapınar Güneş Endüstri Bölgesi ile Karapınar kömür sahasında incelemelerde bulunacak. Yıldız, ziyaretlerinin ardından il koordinasyon toplantısına katılacak.

(Konya/10.00/13.30/Karaman/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnaf ve sanatkarlarla kahvaltıda bir araya gelecek, işletmelerde hijyen eğitimi ve iş sağlığı güvenliği eğitimi sertifika törenine katılacak.

(Sakarya/09.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ocak-Eylül 2013 dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları, yıl sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2014 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Tasarısı hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da  "Tahrir tüm Mısırlılarındır"  adı altında darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlenecek.

(Kahire/İskenderiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2-  Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak'ta hükümet karşıtı protestolar 6 ilde sürüyor.

(Irak)

4- Tunus'ta "ulusal diyalog" toplantıları gerçekleştiriliyor.

(Tunus)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayı hanehalkı işgücü istatistikleri ile ağustos ayı sanayi ciro endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri

A Milli Futbol Takımı, deplasmanda Estonya ile karşılaşacak.

9 grupta 24 maç yapılacak.

(Tallinn/21.30) (Fotoğraflı)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, 2015 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 7. Grup'taki 4. maçında Akdeniz Üniversitesi Stadında Yunanistan ile karşı karşıya gelecek.

(Antalya/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı, İsviçre'de düzenlenen Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda B Grubu'ndaki ikinci maçında Brezilya temsilcisi Unilever Volei ile karşılaşacak.

(Zürih/21.30)

4- Basketbolda Kadınlar Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri, gruplardaki ilk maçlarla başlayacak.

A Grubu'nda Sakarya'da TED Ankara Kolejliler-Konak Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi-İstanbul Üniversitesi BGD, B Grubu'nda Bolu'da Homend Antakya Belediyesi-Tarsus Belediyesi, Orduspor-Adana BOTAŞ, C Grubu'nda Erzurum'da Canik Belediye-Ceyhan Belediye, Beşiktaş-Kayseri KASKİ maçları yapılacak.

(Sakarya/Bolu/Erzurum/17.00/19.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda Erkekler Türkiye Kupası grup maçlarına devam edilecek.

(Ankara/13.00/15.00/17.00/19.00/İzmir/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Karapınar Sakarya Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title