Haberler

Günde 60 Kilometre Bisikletle İşe Gidip Geliyor<br/>işine Gidip Gelirken 60 Kilometre Pedal...

Bilecik'te yaşayan bir işçi, yaklaşık 2 yıldır 30 kilometre uzaklıktaki çalıştığı fabrikaya her gün bisikletiyle gidip geliyor İşçi Serin: "Bisikletle sporuna başlamamın nedeni, şeker hastalığı. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda spikerin söylemiş olduğu bilgiler bana ışık tuttu.

TARIK ŞAKAR - Bilecik'te yaşayan bir işçi, yaklaşık 2 yıldır 30 kilometre uzaklıktaki çalıştığı fabrikaya her gün bisikletiyle gidip geliyor.

Bilecik merkez Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan ve Osmaneli ilçesinde bir mermer fabrikasında işçi olarak çalışan Devrim Serin (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün erken saatte kalktığını ve bisikletine binerek işe gitmek için yola çıktığını belirtti. Kahvaltısını güzergah üzerinde belirlediği bir lokantada yaptığına işaret eden Serin, burada mola verdiğini ve yaklaşık 1, 5 saat süren bisiklet yolculuğundan sonra çalıştığı fabrikaya ulaştığını söyledi.

İş çıkışı aynı güzergah üzerinden evinin yolunu tuttuğuna ifade eden Serin, dönüş güzergahının yaklaşık 15 kilometrelik mesafesinin rampalı olması nedeniyle kısa süreli molalar verdiğini ve yaklaşık 2 saat süren dönüş yolculuğundan sonra evine ulaştığını dile getirdi. Serin, bisikleti kullanırken trafik kurallarına uymayı da ihmal etmediğini aktardı.

Serin, işe gidiş gelişlerinde yol güzergahında karşılaştığı bisiklet sporcularıyla da kısa süreli sohbetlerde bulunduğunu ve bisiklet sporunun sağlık yönünden faydalarını anlattığını kaydetti.

Bisikletiyle günlük gidiş ve dönüş olmak üzere 60 kilometre pedal çevirdiğini söyleyen Serin, onun haricinde fırsat buldukça hafta sonlarında da uzun kilometreler yaptığını vurguladı.

Bisikletle işe gidip gelmeye başladığında "Bu kadar yol gidilir mi? Başka bir çözümü yok mu?" gibi eleştir ve tepkiler aldığını ifade eden Serin, "Beni eleştirenler, şu anda tebrik eder vaziyetteler. 'Biz olsak yapamazdık, dayanamazdık' diyorlardı. Doğru bildiğiniz işi yaparken, inatçı derecede kararlı olursanız ve kararı verirken de herkesin aklını kullanırsanız, bilgi alırsanız çok çabuk ilerlersiniz" dedi.

-"Şeker hastalığını bisikletle yendim"

Kendisinin daha önce şeker hastası olduğunu ve söz konusu hastalığın tedavisiyle ilgili birçok kişinin tavsiyelerde bulunduğunu belirten Serin, şöyle konuştu:

"Bisikletle sporuna başlamamın nedeni, şeker hastalığı. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda spikerin söylemiş olduğu bilgiler bana ışık tuttu. Spiker, tura katılan 170 sporcunun 30'u diyabet hastası olduğunu ve ilaç kullanmadıklarını, ayrıca ilaç kullanmayan her şeker hastasının devlete katkısını anlattı. Bundan etkilendim. Şeker hastalığı, tarım toplumundan sanayi toplumuna geçiş hastalığıdır. Tarım topluluğundayken her gün bedenen çalışıyorsunuz, harcadığınız enerji çok yüksek, aldığınız enerjiyi karşılayacak cinsten fakat sanayi toplumuna geçtikten sonra rahat ve konfordan dolayı insan bedeni hantallaşıyor. Ama aynı şekilde yeme alışkanlığına devam ediyorsunuz, aldığınız kalorinin fazlası size kilo ve artı rahatsızlık olarak dönüyor. Bisiklet sporunun birden fazla hastalığa iyi geldiğini öğrendim. Kanı koyulaştıran her şey insan bedenine zararlıdır. Kolesterol, şeker, stres, alkol ve diğer sebepler. Yaklaşık 2 yıldır, 30 kilometre uzaklıktaki çalıştığım fabrikaya, bisikletimle gidip geliyorum. Şu anda da hiç ilaç kullanmıyorum desem yeri var."

Bisiklet sporuna başlayalı yaklaşık 2 yıl olduğunu aktaran Serin, şunları bildirdi:

"Bu spora başladığım ilk 30 gün ilaç kullandım. Daha sonra ara ara mevsimsel şartlardan dolayı bisiklet kullanmadığım günlerden kaynaklanan sıkıntıyı gidermek için 5-10 gün kadar kullandım. Onun haricinde bir sıkıntım yok. İnsanları mutsuz eden yaşlanmak değildir yıpranmaktır. Kendinizi zinde ve mutlu hissetmek istiyorsanız kesinlikle spor yapın." - Bilecik

Kaynak: AA / Güncel

Hürriyet Mahallesi Osmaneli Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title