Haberler

Günde 30 Kilometre Yürürüm

Sağlıklı yaşam koçu Şeyda Coşkun, forma girmek isteyenlere önerilerde bulunuyor: Açlığınızın nereden geldiğini keşfetmelisiniz.

Şeyda Coşkun; sekiz yıldır beslenme ve egzersiz konusunda koçluk yapıyor. Kız kardeşi Tuğba Coşkun'a doğum sonrası kilolarını hızla verdirerek adını duyuran Coşkun; birlikte çalıştığı kişilerin yaşamlarını bir hafiye gibi takip ediyor. Coşkun; spora ve diyete bakışını Harper's Bazaar dergisinden Esra Sevin'e anlattı.

Bir ekiple mi çalışıyorsunuz?

Çok iyi bir aşçım var ama her şey benim kontrolümde. Organik olmayan hiçbir şey kullanmıyorum. Bir yumurta ya da tavuk organik değilse; benim mutfağıma giremez! Tamamen glutensiz mönüler hazırlıyorum.

Koçluk sisteminiz nasıl doğdu?

Kız kardeşim doğum için Amerika'ya gittiğinde ben de onunlaydım. Sağlıklı beslenmeyle ilgili kurslara katıldım. Amerika'dan döndüğümde Tuğba'nın doğum sonrası kilolarını vermesine yardım ettim.

20'LERİMDE BÖYLE VÜCUDUM YOKTU

Kız kardeşiniz, koçluk yaptığınız ilk kişiydi yani...

Öyle denebilir. Tüm aile çok süt içiyor ve çok çikolata yiyordu. Yavaş yavaş Tuğba'ya spor yaptırmaya başladım. Alışverişlerini yapıp tüm yemeklerini organize ediyordum. Tuğba'yla bu yaptıklarımın profesyonel bir boyuta geçişi, avukat Ethem Postacıoğlu ile oldu. Paris'e gittim ve orada ona bir sistem kurdum. Sonra iş büyüdü.

Size gelenlerle neler yapıyorsunuz?

Yemeklerini organize ediyorum, yiyeceklerini iş yerine gönderiyorum. Diyelim ki, o öğlen Lucca'ya gideceksiniz; şefi arıyorum, size hazırlayacağı yemeği tarif ediyorum. Hayatınızı yakın takibe alıyorum.

Siz ne tür egzersizler yapıyorsunuz?

Hayatımda vücudumdan en hoşnut dönemimi yaşıyorum. 20'li yaşlarımda böyle bir vücuda sahip değildim. 10 yıldır, haftada üç gün pilates yapıyorum. Her gün saatte 6 kilometre hızla, yaklaşık 30 kilometre Boğaz'da yürüyorum.

KÖTÜ OLDUĞUM ZAMAN KENDİMİ SOKAĞA ATARIM

Nasıl beslenmemizi tavsiye edersiniz?

Öncelikle açlığınızın nereden geldiğini keşfetmelisiniz. Beyninizden mi, midenizden mi? Ayrıca, bol bol yürüyüş yapın. Dışarı çıktığı anda insanın ruh hali değişiyor. Ben hayatta tüm acılarımı, tüm sıkıntılarımı yürüyerek aştım. En kötü olduğum zamanlarda kendimi sokağa attım, saatlerce yürüdüm ve döndüğümde hiçbir şeyim kalmamıştı. Güne bir bardak suyla başlayın. Genelde pazar akşamları yemeği çok kaçırırız; pazartesi sabahı sıvı bir kahvaltı yapın. Öğlen ise omlet ya da ızgara tavuk yanında salata yiyebilirsiniz. Ara öğünlerde de yoğurt ve meyve... Çilek, böğürtlen gibi kırmızı meyveler ve yulafla kahvaltı yaparsanız öğlene kadar enerjik olursunuz ama tost yerseniz uykunuz gelir!

Ünlülerle çalışmak nasıl?

Ünlülerle çalışmaktan pek hoşlanmıyorum aslında. Devamlı gazetede kendini görüyorsun ve bu insanların sana bakışını değiştirip gerçek başarını gölgeleyebiliyor.

ÇOK AZ KİŞİYE KOÇLUK YAPIYORUM

Çalıştığınız kişilerin sayısı çok mu?

Çok az kişiye koçluk yapıyorum, böylece herkesi yakından takip edebiliyorum. Sayıları 10'u geçmiyor. Ben kendimi bir şef gibi görüyorum. Herkes kabağın faydalı olduğunu bilir ama ben kabak spagetti yapıyorum!

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Tuğba Coşkun Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title