Haberler

Günde 1 Kilogram Çiğ Balık Yiyor

Güncelleme:

Elazığ Kapalı Çarşı'da balıkçılıkla uğraşan ve günde 1 kilograma yakın çiğ balık yiyen 56 yaşındaki Mustafa Aydın'ı görenler şaşırıyor.

Aydın,yaptığı açıklamada, çiğ balık yeme alışkanlığının 11 yaşındayken başladığını söyledi. Annesi mutfakta balık kızarttığı sırada, tabaktaki hamsiyi çiğ yediğini anlatan Aydın, ikinci balığı yemek için tabağa uzandığında annesinin kızdığını, iştahla yediğini görmesi üzerine kızmayı bırakıp kendisine güldüğünü dile getirdi.Aydın, enfeksiyon kapabileceği yönünde uyarılarda bulunan ailesini dinlemediğini ve 11 yaşından beri çiğ balık yediğini ifade ederek, "Eve balık alındığı zaman çiğ yerdim. Kediler nasıl balığı kaçırırsa ben de o şekil alıp kaçırıyordum. Annem babam kızmıyordu. Beni çok severlerdi, çiğ balık yediğim için de bana sadece gülerlerdi" diye konuştu.

Askerden geldikten sonra bir balıkçının yanında işe başladığını ve 30 yıldır balıkçılıkla uğraştığını anlatan Aydın, her türlü balığı çiğ yiyebildiğini ancak Karadeniz hamsisini daha lezzetli bulduğunu belirterek, "Günde bir kiloya yakın çiğ balık yiyorum. Bugüne kadar ciddi bir sağlık sorunum da olmadı. Çiğ et ve balıkla besleniyorum" dedi.Balıkçı Şerif Akmelek de Elazığ'da balık tüketiminin fazla olduğunu dile getirerek, "Kimi balığı fırına vermekte, kimi yağda yapmakta. Mustafa ağabeyimiz çiğ balığı seviyor. Mustafa ağabey, yaklaşık 30 yıldır bu mesleğin içerisinde, kendisini bildik bileli çiğ balık konusunda çok duyarlı" ifadelerini kullandı. - Uzman görüşüFırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Affan Denk ise çiğ et ve balık tüketiminin bazı enfeksiyonlara yol açabileceği uyarısında bulundu.Çiğ et veya balık tüketilmesini önermediklerini belirten Denk, özellikle çiğ balık tüketiminde Diphyllobothrium Latum adı verilen parazitin ince bağırsaklara yerleşerek B12 vitamini eksikliğine yol açabildiğini söyledi.Denk, "Kişi, çiğ balık tüketimini alışkanlık haline getirmişse bunlarda daha hızlı bir şekilde anemiye (kansızlığa) yol açabiliyor. Bu kişiler, karın ağrısı, ishal, kabızlık, halsizlik, yorgunluk ve iştahsızlık gibi bulgularla bize başvurabiliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Aydın Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title