Haberler

    Güncellenen Tercih Kılavuzundan 15 Üniversite Çıkarıldı

    ÖSYM, 18 Temmuz'da yayınladığı 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda önemli güncellemeler yaptı.

    ÖSYM, 18 Temmuz'da yayınladığı 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda önemli güncellemeler yaptı. Adayların 29 Temmuz'da başlayan tercih maratonunda 28 Temmuz'da ÖSYM'nin internet adresinden yayınlanan kılavuzu dikkate alması gerekiyor.

    Adayların tercihlerini kılavuzda yer alan bilgilere göre 29 Temmuz-3 Ağustos arasındaki tercih süresi içerisinde ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapması gerekiyor. ÖSYM, adayları tercih sürelerinin uzatılmayacağı ve kılavuzun dikkatle incelenmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Tercihlerin ÖSYM'ye ulaştığından emin olunması için ekranda '2016-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir' ifadesinin görülmeli. Tercih süresi içerisinde ÖSYM'nin 'https: //ais.osym.gov.tr' internet adresinden tercih bilgileri mutlaka kontrol edilmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümü alınarak saklanmalı.

    SİLİNEN ÜNİVERSİTELERE DİKKAT

    Yeni kılavuzdaki Tablo-3, Tablo-4 ve Tablo-5'ten aşağıdaki üniversiteler silindi:

    Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa) Canik Başarı Üniversitesi (Samsun) Fatih Üniversitesi (İstanbul) Gediz Üniversitesi (İzmir) İpek Üniversitesi (Ankara) Melikşah Üniversitesi (Kayseri) İzmir Üniversitesi (İzmir) Mevlana Üniversitesi (Konya) Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul) Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır) Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul) Şifa Üniversitesi (İzmir) Turgut Özal Üniversitesi (Ankara) Zirve Üniversitesi (Gaziantep).

    Ayrıca TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalarda 'kimya' alanında alınan dereceler için 'tıp programı' eklendi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin kontenjanları yeniden düzenlendi.

    EK PUANLA TERCİH YAPACAK ADAYLARA UYARI

    Öte yandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ek puanla tercih yapacak adaylar için uyarı niteliğinde bir duyuru yayınladı. ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 30 Mart 2012 tarihinden sonra kayıt yaptırmış olan adaylara (bu yılki son sınıf öğrencilerine) ek puan hesaplanmadı. Bu sebeple birçok puan türünde ek puanı hesaplanan aday sayısı bir önceki yıla göre azaldı. Bu adayların ek puanlı yerleştirme başarı sırası bilgilerini kullanırken, bu yıl ek puanlı YGS ve LYS yerleştirme puanı hesaplanan aday sayılarındaki azalmayı göz önünde bulundurması gerektiği belirtildi. Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

    "2016-ÖSYS yerleştirmesi için ek puanı ile tercih yapacak adayların, 2016-LYS Sonuç Belgelerinde yer alan 'ek puanlı yerleştirme başarı sırası' bilgilerini kullanırken, bu yıl ek puanlı YGS ve LYS yerleştirme puanı hesaplanan aday sayılarındaki azalmayı göz önünde bulundurması gerekiyor. Ayrıca bu adayların tercihlerini yaparken 'Tablo-2: 2016-YGS Ek Puanlı Adaylar İçin Yerleştirme Puan Dağılımı' ve 'Tablo-3: 2016-LYS Ek Puanlı Adaylar İçin Yerleştirme Puan Dağılımı' tablolarını kullanmaları yararlı olacak. Bu tablolar sayesinde, ek puanı olan adaylar ilgili puan türünde yerleştirme puanı hesaplanan tüm adaylar arasındaki başarı sırasına dair bilgi edinebilecek. Sonrasında adaylar bu bilgiyi, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Tablo-4'te yer alan '2015-ÖSYS 0.12 Başarı Sırası (9)' sütunundaki değerler ile karşılaştırarak tercihlerini daha sağlıklı bir şekilde yapma imkanı elde etmiş olacak."

    Konunun daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla iki adet ek puanlı tercih örneği hazırlandı. Örneklere ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilir.

    Tercih kılavuzuna ulaşmak için

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Orhangazi Samsun Canik Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title