Haberler

Güncelleme - Gaziantep'teki Terör Operasyonu

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 16 zanlıdan 9'u tutuklandı.

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 16 zanlıdan 9'u tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin özel harekat timlerinin desteğiyle 24 Kasım'da Şahinbey ilçesinde 20 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 16 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde yöneticilerinden aldıkları talimatla iş yeri sahiplerine kepenk kapattırarak eylemlere katılmaya zorladıkları belirtilen zanlılar, sağlık kontrolün ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 9'u nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklandı, 7'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Valilik açıklaması

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunan 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik drone aracıyla havadan görüntü almak suretiyle, TOMA, Ural, Shortland gibi zırhlı ekip araçları ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet görevlilerinden oluşan 250 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Gerek sosyal paylaşım siteleri üzerinden ve gerekse PKK/KCK terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten basın yayın organları vasıtasıyla, "örgütün üst düzey yöneticileri"nin iş yerlerinin kepenk kapatması, korsan gösteri ve sokak eylemleri yapılması yönündeki talimatları doğrultusunda Gaziantep'te kepenk kapattıkları kamera çekimiyle tespit edilen şahıslar yakalandı.

Düzenlenen operasyonda 16 şüpheli yakalandı, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklandı.

Yapılan aramalarda, 5 tabanca, bu tabancalara ait çok sayıda mermi, birer av tüfeği, kurusıkı tabanca, 2 pala tabir edilen bıçak, PKK/KCK terör örgütü içerikli örgütsel dokümanlarla bazı elektronik malzemelere el konuldu.

Ayrıca yapılan aramalarda Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde gizlice örgütlenerek devletin bağımsızlığını zayıflatmayı veya birliğini bozmayı hedefleyen, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye ve demokratik yollarla seçilmiş hükümeti yasa dışı yöntemlerle ortadan kaldırmayı amaçlayarak 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimi içerisinde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ait örgütsel dokümanlara da el konuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Şahinbey PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title