Haberler

Güncelleme - Antalya'daki Orman Yangınları

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili soğutma ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili soğutma ve hasar tespit çalışmaları sürüyor. Kumluca ilçesindeki Erentepe ve Adrasan'da etkili olan yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler soğutma ve hasar tespit çalışmalarına başladı.Yangın bölgelerinde incelemelerde bulunan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Mahallesi Seylemit mevkinde evleri yanan vatandaşları ziyaret etti.Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, yangından etkilenen vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını söyledi.İlçede dört gündür mücadele edilen orman yangınlarının büyük zarara yol açtığını vurgulayan Çetinkaya, yangında yanan evlerin yerine yenilerinin yapılacağını, mağdur ailelere de geçici olarak Büyükşehir Belediyesince konteyner ev verileceğini belirtti.

"Olimpos'ta hayat normal"

Yangının çıkış sebebinin farklı yönlere çekilmek istendiğini belirten Çetinkaya, "tatilciler turizm bölgesini terk ediyor" algısının da oluşturulmak istendiğine vurgu yaparak, buna tepki gösterdi.Son üç gündür iklim şartlarının da etkili olması nedeniyle ilçede büyük orman yangınları yaşadıklarını dile getiren Çetinkaya, şunları kaydetti: "Çok şükür bir can kaybımız olmadı ve an itibarıyla yangınlarımız kontrol altında. Özellikle dün Adrasan yangını sırasında tatilcilerin Adrasan ve Olimpos'u terk ettikleri yönünde doğru olmayan bilgiler paylaşılıyor. Bu paylaşım ve haberler, insanlarımızı tedirgin ediyor. Bugün özellikle yangının yakın olduğu Olimpos'ta hayat normal. İşletme sahiplerimiz işlerinin başında, tesislerimiz faaliyetlerini sürdürüyorlar." Çetinkaya, yangınların çıkış nedenlerine ilişkin ilgili kurumların çalışmalarına devam ettiğini belirterek, bunun dışındaki söylem ve yorumların dedikodu olacağını kaydetti.

Turistler kurtardı

Adrasan Mahallesi'nde çıkan orman yangınında evleri yanan vatandaşlar ise evlerine yeniden kavuşmak için destek istiyor. Her şeylerini bırakıp evlerini terk edip sahillere inen Seylemit Mahallesi sakinleri, yangının yaralarını sarmaya çalışıyor.Duvarları yıkılmış, çatıları çökmüş, harabe evler arasında dolanarak geriye kalan eşyalarına bakan vatandaşlar, geceyi akrabalarının yanında geçirmeyi planlıyor.Evi yanan Cemil Ürez, AA muhabirine, alevlerin hızla kendilerine doğru gelmeye başladığını anlattı.Alevleri ve dumanları gören köylüleri bölgeye gelen jandarma ve turistlerin kurtardığını ifade eden Ürez, şöyle konuştu: "Yangın, yarım saat içinde buraya geldi. Biz de kaçtık. Canımızı zor kurtardık. 17 tavuğum telef oldu. 5 keçim vardı. Birisi ateşin içine gitti ve yandı. Kedi, köpek ve arılar da yandı. Kendimizi zor attık. Sırtımda bir elbiseyle kaldım. Hepsi evin içinde kaldı. Arabam yok, bir turist beni aldı ve denize bıraktı. Sahile götüren turist 'en garantili yer burası' dedi. Bıraktı gitti. Yangından geriye alevlerin ulaşamayacağı bir noktaya saklanan 10 civcivim kaldı."Ahmet Ürez de yangın çıktığında serasında olduğunu belirterek, "Seranın başındaydım. Geldim buraya beni köye sokmadılar. Evimdeki herşey yandı. Yetkililer bize destek olsun evlerimizi yeniden ayağa kaldıralım." dedi. Beytül Ürez de yıllardır büyüttükleri hayvanlarını ve biriktirdikleri mallarını bir anda kaybettiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Adrasan Kumluca Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title