Haberler

Güncelleme 4 - Bakan Sarı'nın Kardeşine Bıçaklı Saldırı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın kardeşi Fatih Sarı, Adana'da karıştığı trafik kazasının ardından uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın kardeşi Fatih Sarı, Adana'da karıştığı trafik kazasının ardından uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Fatih Sarı'nın kullandığı otomobile, D-400 karayolu Girne Köprüsü yakınında, Abidin A. idaresindeki araç arkadan çarptı. Hasarlı kazanın ardından tutanak tutulması tartışması sırasında Abidin A, Sarı'yı bıçakla yaraladı.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Sarı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Abidin A. gözaltına alındı.

- Bakan Sarı'dan açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Fatih Sarı'nın bugün Adana'da yaşanan trafik kazasının ardından istenilmeyen bir tartışma sonucu hafif yaralandığı belirtilerek, Sarı'nın sağlık durumunun iyi olduğu, konunun adli makamlara intikal ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Bakan Sarı'nın şu ifadelerine yer verildi: "Allah, yola çıkan tüm vatandaşlarımızı kazadan ve her türlü kötülükten korusun. Bu vesileyle trafikte olan herkesi sakin ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Sorunlarımızı hukuk kuralları çerçevesinde diyalogla çözmeliyiz. Şiddet, hiçbir zaman bir çözüm yolu değildir."

- Sarı'ya ziyaretler

Adana Valisi Mustafa Büyük, Bakan Sarı'nın yaralı kardeşini hastanede ziyaret ederek, durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Büyük, ziyaret sonrası basın mensuplarına, Fatih Sarı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirterek, "Trafikteki basit bir anlaşmazlıktan dolayı meydana gelmiş bir saldırı. Olayla ilgili adli işlem sürüyor. Gönlümüz arzu eder ki ihtilaflar, zor kullanmadan çözülsün" dedi.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni de kaza sonrası Fatih Sarı'nın, polisin tutanak tutulmasını istediğini ifade ederek, "Karşı taraf, tutanak tutulmasını istememiş. Aralarında bir tartışma olup olmadığını bilmiyorum ancak Fatih Bey'in durumu şu an iyi. Bakan Hanım'ın da konudan bilgisi var" diye konuştu.

Bu arada, Emniyet Müdür Cengiz Zeybek de hastaneye gelerek Sarı'yı ziyaret etti.

- Zanlı tutuklandı

Sarı'yı bıçakla yaraladığı öne sürülen Abidin A, emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, cumhuriyet savcılığındaki sorgusunun ardından sevkedildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Güldemet Sarı Girne Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title