Haberler

Güncelleme 3Manisa'da Hemzemin Geçitte Kaza: 6 Ölü, 22 Yaralı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kontrolsüz hemzemin geçitte yolcu treninin tarım işçilerini taşıyan midibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada tamamı kadın 6 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kontrolsüz hemzemin geçitte yolcu treninin tarım işçilerini taşıyan midibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada tamamı kadın 6 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 31619 sefer sayılı İsmail K'nın kullandığı İzmir Uşak bölgesel ekspres treninin, Alaşehir garına 500 metre mesafedeki Akkeçili Mahallesi'ndeki kontrolsüz hemzemin geçitte Vahdet Sırçak'ın kullandığı 45 J 4759 plakalı tarım işçilerini taşıyan midibüse çarptığını belirtti.

Bilgin, olayda midibüsteki yolculardan 6'sının öldüğünü, 22 yaralıdan 10'unun Alaşehir, 12'inin ise Salihli Devlet Hastanesine kaldırıldığını, sürücü Sırçak'ın da aralarında olduğu bazı yaralıların Manisa'daki hastanelere sevk edildiğini söyledi.

Olay sonrası trenin makinisti İsmail K. ile yardımcısı Ramazan Ö'nün gözaltına alındığını dile getiren Bilgin, "Kaza, sabahın erken saatlerinde üzüm kesen tarım işçilerini Alaşehir merkezindeki evlerine bırakmak üzere bağdan yola çıkan midibüsün hemzemin geçitten geçişi sırasında yaşanmış" dedi.

Ölenlerin kimlikleri tespit edildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin Elif Boğa, Tülay Ak, Gamze Özçoban, Fatma Çataldere, Gülseren Karaman ve Hayriye Çakmak olduğu tespit edildi.

22 yaralıdan 4'ünün Salihli'de özel hastanede 7'sinin Salihli Devlet Hastanesinde, 9'unun Alaşehir Devlet Hastanesinde ve 2 yaralının ise Manisa CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Alaşehir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Hasan Eroğlu, kaza anını tam hatırlayamadığını belirterek "İşten geliyorduk, hemzemin geçitten geçerken bir anda dikkatsizlikten kaza oldu" dedi.

Yaralılardan Sinan Yılmaz ise "Üzüm kesmekten gelirken kaza oldu. Ben aracın arka kısmında oturuyordum. Tam geçitten geçecektik trenle kafa kafaya geldik. Arkadaş panik yapınca olan oldu zaten." diye konuştu.

Salihli'deki yaralılara ziyaret

Kaza sonrasında olay yerine giderek inceleme yapan Vali Mustafa Hakan Güvençer, Kaymakam Osman Bilgin ve TCDD İzmir Bölge Müdürü Murat Bakır'dan bilgi alarak Alaşehir Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Hastane bahçesinde gazetecilere açıklamada bulunan Vali Güvençer, kazaya çok kısa zamanda müdahalede bulunmalarından dolayı sağlık ekiplerine teşekkür ettiğini belirtti.

Kazada toplam 22 kişinin yaralandığını ve çeşitli hastanelerde tedavi altında olduklarını ifade eden Güvençer, "Kazada yaralanan 22 kişiden 6'sının durumu biraz daha ağır, bunlardan da 3'ü hayati tehlike taşıyor. Şifa bulmalarını yürekten diliyorum. Görebildiğim kadarıyla en azından buradaki yaralıların durumları gayet iyi." diye konuştu.

Hemzemin geçitlerin ülkede genel bir sorun olduğunu söyleyen Vali Güvençer, şunları kaydetti:

"Hiç yaşanmamasını dilerdik ama buradan da hareketle çalışmaları süratlendirmemiz gerektiğini bir kez daha beyan ediyorum. Ayrıca kazanın oluş şekli, sebebi, sonuçları, izalesi konularında elbette idari soruşturma başlayacaktır, talimatını hemen verdim. Tahkikat neticesinde müeyyidelendirme çok önemli değil, önemli olan buradan çıkaracağımız sonuçlarla bir daha böylesi olaylarla karşılaşmamak için gereken tedbirleri almaktır."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da hastaneye gelerek yaralılara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yaralanan işçileri tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Bilgin Alaşehir Salihli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title