Haberler

Güncelleme 2 - İzmir Merkezli 4 İldeki Operasyon

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Adliyenin çevresinde bekleyenler Başkan Hasan Karabağ'ın adliyeden çıkması Karabağ'ın açıklaması GÜNCELLEME 2 - İzmir merkezli 4 ildeki operasyon Aralarında Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ'ın da bulunduğu 11 kişiden 9'u tutuksuz yargılanmak üzere, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ADLİYE SONUCU VE BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI EKLENDİ İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, "rüşvet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Belediye Başkan Yardımcısı G.E'nin de bulunduğu 11 zanlıdan 9'u tutuksuz yargılanmak üzere, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Adliyenin çevresinde bekleyenler

Başkan Hasan Karabağ'ın adliyeden çıkması

Karabağ'ın açıklaması GÜNCELLEME 2 - İzmir merkezli 4 ildeki operasyon

Aralarında Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ'ın da bulunduğu 11 kişiden 9'u tutuksuz yargılanmak üzere, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

ADLİYE SONUCU VE BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, "rüşvet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Belediye Başkan Yardımcısı G.E'nin de bulunduğu 11 zanlıdan 9'u tutuksuz yargılanmak üzere, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince dün gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin savcılık ifadeleri devam ettiği sırada, adliyeye gözaltındakilere destek vermek amacıyla gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da şüpheli sıfatıyla savcılığa çağrıldı.

Savcılıkta ifade veren Karabağ, adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, Karabağ'ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin tutuksuz yargılanmasına, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı G.E'nin de bulunduğu 2 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Adliyeden çıkışında kısa bir açıklama yapan Karabağ, "Olağanüstü dönemden geçiyoruz. Demokrasi mücadelesini ölümüne vermemiz gerekiyor. Bu uğurda şehit olan devrimci kardeşlerimi saygıyla anıyorum." dedi.

Bu arada İzmir Adliyesi önüne gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, partililer ve belediye çalışanları da şüphelilere destek verdi.

İzmir merkezli İstanbul, Ankara ve Manisa'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda "rüşvet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı G.E. ile Bayraklı Belediyesinin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında bulunduğu 10 kişi dün gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin savcılık ifadeleri devam ettiği sırada, adliyeye gözaltındakilere destek vermek amacıyla gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da şüpheli sıfatıyla savcılığa çağrılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Karabağ Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

title