Haberler

Kalachi Köylüleri, 4 Yıldır Sürekli Uyuyor

Güncelleme:

Kazakistan'ın 680 civarında kişinin yaşadığı Kalachi köyünde 4 yıldır bütün köy günlerce uyuyor. Sebebi ise henüz bilinmiyor.

Kazakistan'ın 680 nüfuslu Kalachi köyünde 4 yıldır bütün köyün, sürekli uyuduğu ortaya çıktı.

Sürekli uyku halinde olan köy halkı ansızın uykuya dalabiliyor ve günlerce uyanamayabiliyor. Uyanan hastaların hafızalarında hasar gözlemlenebiliyor. Hatta bazı ailelerin artık hastanede uyanma ihtimallerini göz önüne alarak birer uyku çantası hazırladığı ve yanıbaşlarında bulundurduğu biliniyor.

ÇOCUKLARDA HALÜSİNASYON GÖRÜLEBİLİYOR

Çocuklarda aşırı uyku yerine bazen halüsinasyona sebep olan şeyin ne olduğu ise halen bilinmiyor.

Köyde tüketilen bütün yiyecekler ve içme suyu test ediliyor ancak hiçbir şey bulunamıyor.

Siberian Times'a konuşan bir köylü hastalığın henüz bilinmediği zamanlarda öldüğü düşünülerek gömülen bir yaşlının aslında ölmemiş olabileceğine dikkat çekiyor.

SALGIN BİR HASTALIK YOK

Kalachi'yi ziyaret eden doktorlar ve bilim insanları köylülerden aldıkları örneklere ve bölgede yaptıkları radyasyon testlerine dayanarak salgın bir enfeksiyon ya da radyasyona bağlı bir durum olmadığını söylüyor.

NEDENİ URANYUM MADENİ OLABİLİR

Ancak; halen somut kanıtlar bulunamasa da bölgeye yakın, terk edilmiş bir Uranyum madeninin köydeki duruma sebep olabileceği düşünülüyor.

Russia Today ekibi bölgeyi ziyaret ettiğinde terk edilmiş eski madenlerdeki radyasyon seviyesinin tahmin edilenden 16 kat fazla olduğunu bildiriyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kazakistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (43)

BABANIN OĞLU KEMALmobilWeb@haberler.com:

O bir şey mi bizim millet 15 yıldır uyuyo

50
15
yanıtYanıtla
OsmanmobilWeb@haberler.com:

Türkiye bildim dileli uyuyor O Nolcak

40
17
yanıtYanıtla
Nihat. ÜnalMobil-IOS:

80 yıldır uyuyan milletim 14 yıldır uyandı.

27
26
yanıtYanıtla
xxxm@m.m:

uyandığı için ülkede satılmadık yer bırakılmamasına göz yumuyor ...

yanıt8
yanıt11
Buğra Mobil-ANDROID:

Türkiye 90 yıldır uyuyor

26
9
yanıtYanıtla
security managerMobil-ANDROID:

Her şeye muhalefet.Biz uyumuyoruz eğer Türkiye uyuyor derseniz sizin uyuduğunuz kesindir.TC yi son 12 yılda hiç bileyen ülkeler ve insanları başarıları ve ekonomi si ike tanıdı.Uyanın artık Türk insanına uyuyor diyen uyuyan şahsiyetler. Uyanında etrafa bir bakın sizin gibi düşünenlerden başa uyuyan varmı.Muhalefet için yazmayın TC'nin ilerlemesi için yazın, yada susun!!

10
24
yanıtYanıtla
sakin:

seküriii

yanıt0
yanıt0
Mehmet Çvşoğlu Mobil-IOS:

Onlarında uyanması için bir tayyibe ihtiyaçları var

11
22
yanıtYanıtla
Hasan özerMobil-IOS:

Uyuyan bir millet uyandı artık oy günleri değil yiğit her zaman meydanda durur ak partı

11
19
yanıtYanıtla
AlperMobil-IOS:

Chplileri oraya yollamak lazim zaten ne millete ne devlete bir faydalari yok hic deyil ulkeye yuk olmazlar hadi millet kampaya baslatlim bir chpli yollayana bir haftasonu tatli bedava

21
8
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title