Haberler

Gazeteler ve Güncel Haber Manşetleri / 18 Kasım Salı Tarihli Manşetler

Güncelleme:

Güncel gazete manşetleri. 18 Kasım Salı tarihinden Güncel Haberler Ve Gazete Manşetleri. Türkiye ve dünya gündeminden güncel haberler. IŞİD katliamları sürüyor, Volkan Demirel olayı dünya basınında geniş yer buldu. Gündemden derlediğimiz diğer haber başlıkları şu şekilde..

Haberler.com manşetleri ve 18 Kasım Salı gününden gazete manşetleri.

Avustralya'daki G-20 zirvesinden sonra Filipinler'e giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm Süreci kaos süreci değildir, kimse Çözüm Süreci'nden hareketle Türkiye'deki kamu düzenini bozmaya kalkışmasın. İzin verilmeyecek. Kim ne yaparsa yapsın süreç devam edecek." diye konuştu.

"BİZİM KARARLIĞIMIZ KESİNDİR"

Başbakan Davutoğlu, "Kimse Çözüm Süreci'nden hareketle Türkiye'deki kamu düzenini bozmaya kalkışmasın. Kimse Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Kürt vatandaşlarımızı istismar ederek veya onlara zulüm ederek Çözüm Süreci'ni akamete uğratmaya kalkışmasın. Bizim Çözüm Süreci'ndeki kararlılığımız kesindir." dedi.

DAVUTOĞLU: KİM NE YAPARSA YAPSIN

Davutoğlu konuyla ilgili olarak "Hükümetimiz, kim ne yaparsa yapsın Türkiye'deki kalıcı istikrarı karşılıklı anlayış içinde sürdürecek, Çözüm Süreci'ni her zaman savunmaya devam edecektir. Bunu başarmak konusunda da tereddütsüz her türlü adımı atacağız." ifadelerini kullandı.

Karaman'ınİlçesi'nde su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasında 2'si dün öğle saatlerinde olmak üzere toplam 8 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

4'üncü Başyukarı bölümünde bulunan 8 işçinin cesedi de otopsi yapılmak üzere Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. İşçilerin kimliklerinin DNA testi sonucu belirleneceği öğrenilmişti. 2 işçinin cesedi de 6 Kasım tarihinde çıkartılmıştı. 8 işçiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

NELER YAŞANDI?

İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında 28 Ekim Salı günü işçilerin öğle yemeği molası sırasında eski kullanılmayan kömür ocağında biriken su bastı. Baskın sonucu o anda vardiya da olan 34 işçiden 18'i mahsur kaldı.

YAN YANA GÖMÜLDÜLER

Yapılan kurtarma çalışmaları üzerine 6 Kasım Perşembe günü ocağın 2'inci Başyukarı bölümünde Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cansız bedenine ulaşıldı. Aşağı Çağlar Köyü'nde oturan 2 işçinin cenazesi Madenci Şehitliği'ne dönüştürülecek olan mezarlıkta yana yana defnedildi.

Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili Emniyet'in tapeye (ses kayıtlarının çözüm metni) dönüştürdüğü 2593 ayrı ses kaydında 'uygunluk' incelemesi yaptı. Türkçe 2483 kaydın çözümünde, "Cümle eklemesi veya cümle çıkartması sonucu anlam bütünülüğünü bozacak değişiklik" tespit edilmedi.

AK Partili eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan edindiği bilgiler üzerine muhalefet milletvekillerinin ayrıntılı inceleme talep ettiği konu başlıkları arttı.

"ANLAM BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZACAK DEĞİŞİKLİK TESPİT EDİLEMEDİ"

Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili Emniyet'in tapeye (ses kayıtlarının çözüm metni) dönüştürdüğü 2 bin 593 ayrı ses kaydında 'uygunluk' incelemesi yaptı. Türkçe konuşmaların yer aldığı 2 bin 483 kaydın çözümünde, 29 Nisan 2014 tarihli rapora göre "cümle eklemesi veya cümle çıkartması sonucu anlam bütünülüğünü bozacak değişiklik" tespit edilmedi. 100 kayıt yabancı dilde olduğundan inceleme yapılamadı. 20 adet DVD, 2 adet harici harddisk ile 12 klasörden oluşan tapelerle ilgili hazırlanan raporda Adli Fen Bilimleri Uzmanı Fizik İhtisas Dairesi Başkanı Prof. Dr. Bülent Üner, Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürü Uzman Dr. Timur Kaan Gündüz ile fizik mühendisleri Nurettin Ömür ve Oğuz Kasım Kara'nın imzaları yer aldı.

Teknik Direktör 'den izin aldığı için Disiplin Talimatları'nın uygulanmayacağı milli oyuncuyaYönetimi büyük tepki gösterdi. Volkan'ın bu davranışı milli formaya, arkadaşlarına ve ülke futboluna ihanet olarak değerlendirildi, bir daha takıma çağrılmaması içinile toplantı yapılmasına karar verildi.

EURO 2016 elemelerinde 'nin TT Arena Stadı'ndaile oynadığı karşılaşma öncesi yaşanankrizi futbolun gündemine bomba gibi düştü.

YÖNETİCİLERİ KIZDIRDI

'in haberine göre; Tribünlerin kendisine ettiği küfürler nedeniyle forma giymek istemeyen ve Teknik Direktörile yaptığı görüşmenin ardından evinin yolunu tutan, ancak daha sonra stada geri dönen 'nin tecrübeli file bekçisiyöneticilerini kızdırdı. Volkan'a hocasından izin aldığı için mevcut disiplin talimatlarının uygulanamayacağı ancak Milli Takım kapılarının kapanacağı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Volkan Demirel Gazeteler Ermenek Türkiye Gündem Haberler

title