Haberler

Gümüşlük'te Gece Yarısı Şezlong ve Sahil Nöbeti

Güncelleme:

Gümüşlük Çayıraltı Halk Plajındaki yaklaşık otuz restoran, kafe, otel ve motelin şezlong ve masalarını plaja koyması, tepki çekti.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük koyundaki halk plajında bir hafta önce 'sahiller kıyılar bizim, işgaliyeye son' eylemi yapan vatandaşlar, dün geceden itibaren 24 saat süreyle şezlong ve sahil nöbetine başladı. İşletmelerin plaja eşya koymaması için grubun sahilde 30'ar kişilik gruplarla 24 saat nöbet tutacağı belirtildi.

Gümüşlük Çayıraltı Halk Plajındaki yaklaşık otuz restoran, kafe, otel ve motelin şezlong ve masalarını plaja koyması, tepki çekti. Gümüşlük Platformu üyesi 500 kişi, geçen hafta Cumartesi günü 'sahiller kıyılar bizim, işgaliyeye son' adlı eylem düzenledi. Yeni bir etkinliği imza atan Gümüşlük Platformu, sahilde 30'ar kişilik gruplar halinde 24 saat eylem kararı aldı. Kent Konseyi Üyeleri ile Mavi Yol Girişimi üyeleri de eyleme destek verdi. Sabaha karşı sahilde 'güneş deniz kumsal bizim, hurraaaaa' yazılı pankart açıldı. Amaçlarına ulaşıncaya kadar grubun sahilde 30'ar kişilik gruplarla 24 saat nöbet tutacağı belirtildi.

Gümüşlük Çayıraltı plajında yapılan toplantıda platform üyeleri, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ile görüşme kararı da aldı. Toplantının başkanlığını yapan Doğan Ünal, "Bu eylemin devamında anayasada belirtilen hakların savunulmasına devam edileceği Kaymakamla görüşülerek Anayasaya göre kıyıların kamu malı olduğu hatırlatılacak ve yetkililer göreve çağrılacaktır. Bölgede yaşayan insanlar haklarını kullanmaya başlayacağını oluşacak olumsuz hareketlerden de yetkililerin sorumlu olacağını belirteceğiz ve bu güne kadar görevini yapmayan ilgilileri uyaracağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşlük Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title