Haberler

Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay'ın 2 Bininci Konseriyle Başladı

Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), DHA)- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay'ın kariyerindeki 2 bininci konseriyle start aldı.

Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), DHA)- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay'ın kariyerindeki 2 bininci konseriyle start aldı.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Denizbank ana sponsorluğunda, Piyanist Gülsin Onay'ın 2 bininci konseriyle tarihi taş ocağında başladı. Konser öncesinde gazeteci ve haber sunucusu Özlem Gürses, izleyicilere bu yılki program hakkında bilgi verdi. 'Taşta Klasik' başlığı altında sunulan, kariyerindeki 2 bininci konserde seyircinin karşısına çıkan Onay, Ulvi Yücelen Oda Müziği Yarışması birincisi Saygun Quartet'le ve gecenin konuk sanatçısı kontrbasçı Cemre Burhan Çetin'le festival sahnesinde yer aldı. Konseri, aralarında ünlülerin de bulunduğu bin civarında klasik müzik tutkunu izledi.

FENMEN İÇİN KONSER

Açılış konserini, 1916'da müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, Türkiye'de çok sesli müziğin gelişimine önemli katkı sağlayan besteci, piyanist, piyano öğretmeni ve müzik yazarı, hocası Mithat Fenmen'e adadığını belirten Onay, festival sahnesinde hocasıyla birlikte çalıştıkları Chopin Konçertosunun quartet versiyonunu, ayrıca Ulvi Cemal Erkin ve Dvorak'ın eserlerini seslendirdi. Chopin Konçertosu'nun quartetle çok nadir seslendirildiğini ifade eden Onay, Saygun Quartet'le icra ettikleri bu eserin önemine de dikkat çekti. Gülsin Onay, sahneye çıkmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, bu konserin 8 Temmuz 1909'da doğan Türkiye'nin ilk kadın konser piyanisti Ferhunde Erkin'in de doğum gününe rastlaması açısından çok değerli olduğunu söyledi. Onay, "Çok duygu yüklü bir konser olacak ama inşallah bunu notalarla aktaracağım izleyicilere" dedi. Çok sevdiği isimlerin bu konserde bir araya geldiğini söyleyen Onay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adnan Saygun burada, Ulvi Cemal Erkin, Ferhunda Erkin, Chopin hepsi bu gece burada; düşünebiliyor musunuz bu benim 2 bininci konserim ve müzik hayatımda benim için çok değerli isimler bu konserde bir araya geldi. İlk konserimi 6 yaşında verdim, 73 ülkede konserler verdim; tarifsiz bir mutluluk yaşıyorum."

SAYGUN QUARTET GÖZ DOLDURDU

İzmir Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) grup şeflerinden oluşan Saygun Quartet, Deniz Toygür Conus, Özge Özerbek, Yağmur Tekin ve Yusuf Çelik'ten meydana gelmiş genç bir quartet olarak dikkat çekti. Dörtlüye eşlik eden bir diğer KODA üyesi Cemre Burhan Çetin de kontrbastaki yeteneği ile izleyicilerden alkış aldı. Bosch ana sponsorluğunda gerçekleşen Taşta Klasik konserlerinin ilkinde Piyanist Gülsin Onay & Saygun Quartet ve Cemre Burhan Çetin, gecenin ilk eserinde Frederic Chopin'in, "Piano Concerto no 2 in f minor Op.21" adlı yapıtından 1. Maestoso, 2. Larghetto, 3. Allegro vivace başlıklı bölümleri seslendirdi. Koyunbaba Antik Taş Ocağının olağanüstü ortamında devam eden konser, Antonın Dvorak'ın "String Quartet in E-flat major, Op. 97, B. 180 "American" isimli eseriyle devam etti. Bu eser, 1. Allegro non tanto, 2. Allegro vivo, 3. Larghetto ve 4. Finale, Allegro giusto adlı bölümlerden oluşuyordu.

Gülsin Onay'ın 2 bininci konseri, aradan sonra Ulvi Cemal Erkin'in "Quintet for Piano and String Quartet" adlı eseriyle devam etti. 4 bölümden oluşan yapıt, 1. Moderato, 2. Adagio mesto, 3. Ritmico Energico ve 4. Allegro vivo başlıklarından oluşuyordu. Sanatçılar, izleyicilerin alkışlarıyla 2 kere bis yaptı. Gülsin Onay, Chopin Nocturne'ü seslendirerek sahneden ayrıldı.

ESKİ ÖĞRENCİSİ ONAY'LA SAHNE ALDI

Geçtiğimiz yıllarda Gümüşlük Festival Akademisi'nin öğrencileri arasında yer alan Saygun Quartet'in çellisti Yusuf Çelik, bundan yıllar önce viyolonsel ustalık sınıfına eğitim veren İngiliz virtüöz Alexander Baillie'den masterclass almış, daha sonra Almanya'da usta müzisyenin öğrencisi olmuştu. Eğitimine Baillie ile devam eden Çelik, ilk kez öğrenci olarak geldiği festivalde, Gülsin Onay'la sahne aldı. Konser öncesinde büyük bir heyecan ve onur duyduğunu belirten Çelik, kendini evinde hissettiğini ve tekrar festivalde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Saygun Gülsin Onay Piyanist Gümüşlük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title