Haberler

Gümüşhanevi Hazretleri Düzenlenen Programla Anıldı

Güncelleme:

Gümüşhane Belediyesi tarafından Gümüşhaneli büyük İslam Alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin doğumunun 202, vefatının 122. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.


Gümüşhane Kültür Merkezi'nde Gümüşhane Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği'nin (GÜYAD) de ortaklığında gerçekleştirilen programa, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Reisi Muhammed Zafer Terzi, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunmasının arından ve Trabzon Çarşı Camii İmam Hatibi Yusuf Ziya Hacıahmetoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programda daha sonra Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Çimen, Gümüşhane Belediyesi olarak ilk kez Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'ni doğduğu şehirde yad ettiklerini ifade ederek, "Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Gümüşhane'mizin yetiştirdiği birçok ünlü ve önemli şahsiyetlerin başında gelmektedir. Bulunduğu ve görev aldığı her noktada ülkesine ve topluma faydalı olmak için büyük bir İslam canla başla çalışmış alimidir. Çocuklarımıza, gençlerimize ve gelecek nesillerimize Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerini en iyi şekilde anlatmayı kendimize şiar edindik" dedi.

Programda konuşan Vali Yavuz da, içinde bulunduğumuz coğrafyanın çok sıkıntılı bir coğrafya olduğunu belirterek, "Konu uzmanlık gerektiren bir konudur. Manevi mimarlarımızın ve mukaddes şahsiyetlerimizin vermiş olduğu mesajları anlayabilmek için bu işin uzmanlığını yapmış olanlara daha çok zaman ayırmak gerektiğinden hareketle, milli ve manevi değerlerimizle bağımızı her zaman güçlü tutmak, hatta daha da güçlendirmek için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmek durumundayız. Üzerindeki güzellikler kadar altındaki manevi değerleriyle de bütün dünyanın gözbebeği olan güzel ülkemizde, etrafımızdaki ateş çemberi içerisinde yaşanılan sıkıntılı ortama rağmen milletimizin feraseti ve Allah'ın izni ile çok şükür huzur ve sükûn içinde yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, bu şekildeki etkinliklerle, inandığımız dinimizin manevi mimarlarıyla hemhal olarak ve tarihimizle birlikte yaşama duygusu içerisinde sürdürürsek, bu sıkıntılı dönemi en güzel şekilde geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ercan Çimen Gümüşhane Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title