Haberler

Gümüşhane'ye Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, son yıllarda Gümüşhane Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum örgütlerinin Gümüşhane’de açılmasını hedeflediği Sosyal Bilimler Lisesi ile Şiran Fen Lisesi’nde mutlu sona ulaşıldığını söyledi.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, son yıllarda Gümüşhane Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum örgütlerinin Gümüşhane'de açılmasını hedeflediği Sosyal Bilimler Lisesi ile Şiran Fen Lisesi'nde mutlu sona ulaşıldığını söyledi.

Şahinkaya, yaptığı açıklamada Anadolu Öğretmen Liselerinin Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Liselerine dönüştürülmesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19/06/2014 tarihli 2544876 Sayılı Bakan Onayı ile Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesinin kapatılarak Şiran Fen Lisesi'ne, Gümüşhane Merkez Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesinin de kapatılarak Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi'ne dönüştürüldüğünü kaydetti.

Gümüşhane ve Şiran için çok önem arz eden bu okulların Gümüşhane'nin hedeflenen başarı çıtasının gerçekleşmesi adına sevindirici olduğunu dile getiren Şahinkaya, "Bir yılı aşkın bir süreçte altyapısını hazırladığımız, takibini yaptığımız bu iki güzide okulumuzun Gümüşhane'ye kazandırılmasında emeği geçen Gümüşhane Kent Konseyi'ne, Ankara'da süreci yöneten ve takibini gerçekleştiren Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Kemalettin Aydın'a ve Sayın Feramüz Üstün'e teşekkür ediyoruz. Eğitim kenti Gümüşhane'mize böylesi iki güzide eğitim kurumunu kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fen Liseleri bir yandan zeka düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri matematik ve fen bilimleri alanında yükseköğrenime hazırlarken, bir yandan da öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamayı da kendilerine hedef olarak belirlemiştir. Fen lisesi öğrencisi proje, olimpiyat, seminer vb. çalışmaları yaparken öğrencilere ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarına katılma şansı elde etmektedir. Şiran Fen Lisesi ile Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi'nin Gümüşhane'ye hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Gümüşhane Valiliği Şiran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title