Haberler

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz Gazetecilerle Buluştu

Güncelleme:

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle il genelinde görev yapan gazetecilere yemek verdi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle il genelinde görev yapan gazetecilere yemek verdi. Vali Yavuz, yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda önemli mesajlar verdi.

Polisevinde düzenlenen ve il merkezi ile ilçelerde görev yapan gazete sahipleri, ulusal haber ajansı temsilcileri, köşe yazarları ve internet sitesi sahipleri ile Vali Yardımcısı Şenol Turan ve İl Emniyet Müdürü Orhan Kar'la bir araya gelen Vali Yavuz, geçtiğimiz hafta yapılan kongrede Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı bayrağını Sezai Köprülü'ye devreden Yusuf Sadık'a belge takdim etti.

"GAZETECİLER MESAİ ARKADAŞIMIZ"

Konuşmasında basının vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını çizen Vali Yavuz, gazetecilere "mesai arkadaşlarımızsınız" diye hitap ederek, birçok konudan gazeteciler sayesinde haberdar olduklarını söyledi.

ESKİ VE YENİ CEMİYET BAŞKANINA TEŞEKKÜR

Eski Cemiyet Başkanı Yusuf Sadık'ın şehrin akil insanlarından birisi olduğunu ve 2 yıl boyunca başarılı çalışmalar yaptığını kaydeden Vali Yavuz, Sadık'a teşekkür ederek gönüllerde taht kurmuş bir insan olarak onun bilgi ve tecrübelerinden faydalanılacağını belirtti.

Yeni Başkan Köprülü ve yönetimine de başarı dileklerinde bulunan Vali Yavuz, Gümüşhane basınıyla ilgili güzelliklerden başka denilebilecek bir söz olmadığının altını çizdi.

GÜMÜŞHANE İÇİN 3,5 SAATLİK BEYİN FIRTINASI

Programın ikinci bölümünde göreve başladığı yaklaşık 7 aylık Gümüşhane Valiliği dönemindeki izlenimleri ve projelerini de gazetecilerle paylaşılarak tartışma ortamı oluşturan Vali Yavuz, yaklaşık 3,5 saat süren toplantının büyük bir bölümünü bu görüş alışverişine ayırdı.

"DAĞLARA MAHKUM OLMAYACAĞIZ, ONLARI REHBER EDİP TEPELERİNDEN DÜNYAYA BAKACAĞIZ"

Gümüşhane'nin coğrafi zorlukları olan bir bölge olmasına rağmen bu zorlukları avantaja çevireceklerini belirten Vali Yavuz, dağlara mahkum olmayacaklarını, dağları rehber edip, dağların tepesinden dünyaya bakacaklarını söyledi.

"GÜMÜŞHANE OLMASI GEREKEN YERİN 30-40 YIL GERİSİNDE, ARTIK ATAĞA GEÇMELİYİZ"

Gümüşhane'nin olması gereken yerin 30-40 yıl gerisinde olduğunu ve bunu tersine çevirmek, gecikmişliği giderip atağa geçmek için il dışındaki 650-700 bin Gümüşhanelinin gücünün şehre kanalize edilmesi gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, bu konuda gazetecilerden destek istedi.

"ARTIK MAZERETİMİZ KALMADI"

Gümüşhaneyle ilgili bugüne kadar hep yazılıp çizildiğini fakat icraat olmadığını belirten Vali Yavuz, "artık mazeretimiz kalmadı" tespitinde bulunarak harekete geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"BİR MUCİZE, SİHİRLİ BİR DEĞNEK BEKLEYE BEKLEYE BİR HAL OLDUK"

İnsan kaynağı, beyin gücü, tabii ve kültürel değerleri, doğal değerleri bulunan Gümüşhane'nin bir mucize, sihirli bir değnek bekleye bekleye bir hal olduğunu belirten Vali Yavuz, Gümüşhane insanı olarak bu işin sahiplenilmesi gerektiğini ve Gümüşhane insanının elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirerek, "Hasan Basri Güzeloğlu valimizin yaptıklarını, Veysel Dalmaz valimizin başlattıklarını da devam ettireceğiz. Ortaya bir şey koymamız gerek." dedi.

RESTORASYONA MÜSAİT 27 KONAK VAR

Gümüşhane turizmi için konaklama tesislerini artırmaktan, gelenlere para harcatmaktan başka çare olmadığına değinen Vali Yavuz, il genelinde 385 yatak kapasitesi olmasına karşın il merkezinde restorasyona müsait 27 konak olduğunu, Süleymaniye Mahallesinde de 7 konak olduğunu belirterek, gelen turisti en az 1-2 gün şehirde konaklatılması gerektiğini söyledi.

GÜMÜŞ OTEL SATILACAK

Kent merkezinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Gümüş Oteli turizme yönelik olmak üzere satmaya karar verdiklerini ifade eden Vali Yavuz, bu bağlamda 50-60 milyon TL değerinde menkul ve gayrimenkulü tespit ettiklerini belirtti.

"BÜTÜN BUNLAR BİRAZ CESARETLE BAŞARILIR"

Gümüşhane'nin bir cazibe merkezine dönüştürülmesi gerektiğini, bunun da biraz cesaretle başarılabileceğini kaydeden Vali Yavuz, kendisini ziyaret eden Gümüşhaneli gurbetçi işadamlarına "şehre otel yapın, ahşaptan Gümüşhane konağı yapın" telkinlerinde bulunduğunu ifade etti.

"TURİZM, ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK"

Turizm'in yanında organik tarım ve organik hayvancılık için üretici birliklerini harekete geçirme çalışması başlattıklarını belirten Vali Yavuz, Gümüşhane'nin turizm ve organik tarım-hayvancılıktan başka çaresi olmadığını, aksi halde şehirdeki gençlerin liseye başlamadan şehirden gideceklerini ve bir daha geri gelmeyeceklerini vurguladı.

"ŞEHİR TEKKE VE MESCİTLİ KÖYÜNE YAYILMALI"

Büyük hedefler için şehrin sıkıştığı yerden Tekke köyü ile Mescitli köyü arasına yayılması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, bu ülkeye 650-700 bin vatan evladı yetiştiren Gümüşhane'nin aynı zamanda Türkiye demek olduğunu belirterek dağlara mahkum olmayacaklarını, dağları rehber edip, dağların tepesinden dünyaya bakacaklarını söyledi.

"GEMİLERİ YAKTIM, GELEN GELİR"

Vali Yavuz, "ben gemileri yaktım, gelen gelir" diyerek turizm ve organik tarım-hayvancılık konusunda ki kararlığını ifade ederek, "Gümüşhane insanı üzerine düşeni yapacak potansiyelde. Şehir kimliği ve kültürü oluşacak. Kişilerle, olaylarla uğraşmayalım, fikirlerle uğraşalım." ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Şenol Turan Köprülü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title